Povežite se sa nama

Ekonomija

Veliko interesovanje za banje tokom praznika

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Domaći turisti se za odmor tokom uskršnjih i prvomajskih praznika najviše se interesuju za banjske centre, kažu u Turističkoj organizaciji Srbije.

Direktorka TOS – a Marija Labović rekla je za Tanjug da je u banjama je hotelski smeštaj rezervisan za praznike između 45 i 70 odsto. U Sokobanji hotelski kapaciteti su već rezervisani 72 odsto, a u Prolom i Lukovskoj banji, takođe, oko 70 odsto. U banji Vrdnik 55 odsto…

Ipak, epidemiološka situacija utiče na to da je interesovanje stranih turista za odmor u Srbiji još uvek skromno.

Planinski centri do sada za predstojeće praznike malo manje traženi od banjskih centara i da je rezervisanost kapaciteta hotela između 35 i 40 odsto, ali da postoji veliko interesovanje za privatni smeštaj, dodaje Labović. Na planinama je do sada za praznike rezevisani između 25 i 30 odsto kapaciteta.

Ona očekuje da će sledeće nedelje biti povećano interesovanje turista za planine u celoj Srbiji.

Labović ukazuje da je još u prošloj godini zabeležen veliki porast broja noćenja u ruralnim sredinama, te da očekuje da će taj trend popularnosti seoskog turizma biti nastavljen i u buduće.

Ističe da je za turiste, kada je ruralni turizam u pitanju, posebno atraktivna zapadna Srbija i to deo oko Ivanjice, kao i Rudnik, Gornji Milanovac, ali i okolina Kragujevca, gde se traži “krevet više”.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu