Connect with us

Kultura

Večeras počinje Sterijino pozorje u Novom Sadu

Foto: Pixabay

Svečano otvaranje ovogodišnje 68. Sterijinog pozorja, pod sloganom Čovečnost – usponi i sunovrati, biće upriličeno večeras od 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Festival koji traje do 3. juna svečanom besedom otvoriće reditelj i dobitnik Sterijine nagrade Jagoš Marković.

Nakon toga, takmičarsku selekciju otvoriće predstava „Deca“ prema istoimenom romanu Milene Marković, rediteljke Irena Popović Dragović u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd.

U konkurenciji za nagrade je osam predstava, a publika će moći da vidi i tri predstave u Međunarodnoj selekciji „Krugovi“.

O Sterijinim nagradama odlučivaće Žiri u sastavu: Ljiljana Pešikan Ljuštanović, predsednica, Ista Stepanov, Jure Novak, Ivan Medenica i Valentin Vencel. Selektor ovogodišnjeg Pozorja je dr Milivoje Mlađenović.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu