Connect with us

Sport

Vaterpolisti posetilu srpsku crkvu u Segedinu

PRELEPO ZDANJE IZGRAĐENO KRAJEM 18. VEKA

Srpski reprezentativci sa stručnim štabom su posetili Srpsku pravoslavnu crkvu u Segedinu.

Dočekao ih je Dalibor Milenković, protonamesnik, arhijerejski namesnik Segedinski.

Posle pozdrava održao je kratak govor o istorijatu crkve, boravku Srba na ovim prostorima.

– Drago nam je da ste pobedili, navijali smo za vas. Samo tako nastavite, navikli ste nas da se borite za medalje i siguran sam da će tako biti i ovoga puta – kazao je Dalibor Milenković.

Posle zajedničkog fotografisanja igrači su se raspitivali za detalje vezane za crkvu i njen položaj, a Milenković je rekao da položaj Srpske pravoslavne crkve nije bio nikad bolji. 

Srpska pravoslavna crkva Svetog Nikole u Segedinu je jedna najstarija građevina podignuta u baroknom stilu.

Hram koji je izgrađen u periodu 1773 – 1781. godine je najlepši spomenik istorije Srba u ovom gradu.

FOTO – VSS/ SLOBODAN SANDIĆ

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Borilački sportovi

Prvu medalju u Oranu osvojio Viktor Nemeš

NAŠ RVAČ SE PLASIRAO U FINALE KATEGORIJE DO 77 KG

Prve su na borilišta izašle takmičarke u badmintonu. Ženski dubl u sastavu Marija Sudimac i Sara Lončar u 1/8 finala pobedio je ekipu Grčke rezultatom 2:0, a u četvrtfinalu Egipat takođe 2:0 u setovima. Sudimac i Lončar nastavljaju već sutra svoje takmičenje u polufinalu ženskog dubla protiv Turske.

Naša muška vaterpolo reprezentacija u drugom kolu takmičenja u grupi B pobedila je Francusku rezultatom 18:7 i kao lideri u svojoj grupi očekuju ekipu Crne Gore u trećem kolu.

Viktor Nemeš je u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 77kg u prvom kolu pobedio Egipćanina Abuoelatu rezultatom 9:0, da bi u sledećem kolu sigurno pobedio i takmičara Kupija iz Albanije rezultatom 10:1. On se u polufinalu sastao sa Grkom, Prevolarakisom i njega je sigurno pobedio i obezbedio plasman u finale gde će se boriti protiv domaćeg takmičara.

Drugi rvač Žarko Dickov je u prvom kolu izgubio od italijanskog takmičara Mingucija 3:6, ali je plasmanom u finale Italijan omogućio Dickovu borbu za bronzanu medalju protiv Nureldina Hasana iz Egipta.
Naš bokser u kategoriji do 75kg, Almir Memić, sigurno je pobedio takmičara iz Libana, Ali Hašima i u ¼ finalu ga čeka Sirijac Ahmad Gusun.

Od karatista najbolji je bio Stefan Joksić koji je u četvrtfinalu ispao od Tsangare sa Kipra. Tamara Živković je u repesažu izgubila od Bosanke Šipović, a Đorđe Salapura u prvom kolu od prvaka Evrope Eltemura iz Turske.

Dejan Živković u boćanju je nakon današnjeg programa završio na prvom mestu i sa najboljim rezultatom očekuje sutrašnji nastavak takmičenja, dok je Milica Popović na 7. mestu.

Muška stonoteniska ekipa (Dimitrije Levajac, Marko Jevtović i Aleksa Gacev) nakon puna tri sata rovovske borbe je pobedila prvog nosioca Španiju 3:2 i Tunis rezultatom 3:0, čime su se plasirali u ¼ finale koje igraju sutra pre podne.

Stonoteniserke su prvi meč igrale protiv Italije i izgubile 3:2, ali su pobedile Tursku sa 3:2 i otišle u 1/4 finale.

FOTO – OKS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu