Connect with us

Kultura

Vanna u Beogradu 5. i 6. oktobra

Foto: Promo (BAC)

Hrvatska pop muzičarka Vanna, koja je stekla slavu kao članica bivše pop dens grupe E.T., nastupiće u  BitefArtCafeu 5. i 6. oktobra.

Nakon uspešnog solističkog koncerta prošle godine, Vanna se vraća u Beograd sa dva moćna nastupa koji obećavaju da će još jednom podsetiti zašto je smatrana jednim od najraskošnijih glasova na regionalnoj muzičkoj sceni.

Ovaj spektakl ne samo da obeležava Vannin izuzetan muzički opus, već nudi priliku da se uroni u različite faze njene karijere. Tokom dve koncertne večeri, publika će uživati u nezaboravnim hitovima, uključujući pesme iz vremena sa grupom E.T., poput „Tek je 12 sati“ i „Molitva za mir“, kao i hitova iz njene solo karijere „Ja imam snage za to“ i duet sa Gibonnijem „Ja ću budna sanjat“. Vanna će predstaviti i svoj najnoviji singl „Kriva nota“, istražujući dublje emocije i refleksije.

Njeni koncerti ne samo da pružaju izuzetnu muzičku produkciju, već i intimnu vezu između izvođača i publike. Vanna je poznata po svojoj sposobnosti da prenese duboke emocije kroz svoje izvođenje, ostavljajući publiku očaranu njenim jedinstvenim glasom i scenskom prisutnošću.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online, na sajtu www.tickets.rs.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu