Connect with us

Hronika

Uhapšen muškarac zbog poreske utaje i prevare

Foto: Pixabay

Temenjinim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa inspektorima Poreske policije, podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca zbog poreske utaje i poreske prevare.

Kako se sumnja, osumnjičeni muškarac (56) državljanin Severne Makedonije, u periodu od 1. januara 2019. do 15. maja tekuće godine, kao odgovorno lice jedne trgovinske radnje u Bujanovcu, u poslovnim knjigama nije prikazao promet robe koju je nabavljao na nelegalnom tržištvu, a koju je oglašavao putem društvenih mreža i prodavao fizičkim licima na teritoriji Republike Srbije putem kurirskih službi.

Takođe, sumnja se i da, u ovom periodu, nije podneo poreske prijave nadležnom poreskom organu za ostvareni promet dobara.

Sumnja se da je na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za više od 36.500.000 dinara.

Protiv državljanina Severne Makedonije će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i poreska prevara.

(MUP/I.T.)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

Osuđene medicinske sestre koje su maltretirale baku u Staračkom domu

Foto: Pexels

Vrhovni sud pustio je iz pritvora tri medicinske sestre, osumnjičene za napad na staricu u Staračkom domu „Orenda“ u Peći, potvrdila je portparolka suda Antigona Uka-LJutfiu, prenosi Reporteri.

Osnovni sud u Peći je 3. novembra 2022. godine odredio jednomesečni pritvor za tri medicinske sestre nakon napada na staricu, a Komora medicinskih sestara KiM oduzela im je dozvole za rad.

Takođe, Starčkom domu „Orenda“ oduzeta je dozvola nakon inspekcijskog nadzora koji je u tom centru izvršila Jedinica za inspekciju socijalnih usluga.

(novosti.rs/kosovo online)

I.T.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu