Connect with us

Hronika

Uhapšen muškarac zbog poreske utaje i prevare

Foto: Pixabay

Temenjinim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa inspektorima Poreske policije, podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca zbog poreske utaje i poreske prevare.

Kako se sumnja, osumnjičeni muškarac (56) državljanin Severne Makedonije, u periodu od 1. januara 2019. do 15. maja tekuće godine, kao odgovorno lice jedne trgovinske radnje u Bujanovcu, u poslovnim knjigama nije prikazao promet robe koju je nabavljao na nelegalnom tržištvu, a koju je oglašavao putem društvenih mreža i prodavao fizičkim licima na teritoriji Republike Srbije putem kurirskih službi.

Takođe, sumnja se i da, u ovom periodu, nije podneo poreske prijave nadležnom poreskom organu za ostvareni promet dobara.

Sumnja se da je na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za više od 36.500.000 dinara.

Protiv državljanina Severne Makedonije će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i poreska prevara.

(MUP/I.T.)

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

PAS IZUJEDAO DEČAKA (10) U ČAČKU

Pixabay

Na Gradskom bedemu u Čačku, u blizini Muzičke škole došlo je do incidenta kada je, prema rečima očevidaca, pas ujeo desetogodišnjeg dečaka.

– Sve se vrlo brzo odigralo, pas je odjednom prišao dečaku i ujeo ga za nogu. Prolaznici koji su se našli u blizini pozvali su Komunalnu policiju. Dečak je, koliko smo mogli da vidimo, zadobio lakše telesne povrede – kaže jedan od očevidaca.

On dodaje da su konkretno psi lutalice velika opasnost, a da se neretko kreću u čoporu i tako ulivaju strah građanima koji se šetaju Gradskim bedemom, koji važi za najlepši deo grada.

Tokom prethodnih godina dešavalo se da psi lutalice poprilično „izujedaju“ i budžet Čačka jer su velika novčana sredstva uplaćivana na ime odštete zbog napada kako na građane, tako i na domaće životinje.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu