Connect with us

Hronika

Uhapšen muškarac zbog poreske utaje i prevare

Foto: Pixabay

Temenjinim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa inspektorima Poreske policije, podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca zbog poreske utaje i poreske prevare.

Kako se sumnja, osumnjičeni muškarac (56) državljanin Severne Makedonije, u periodu od 1. januara 2019. do 15. maja tekuće godine, kao odgovorno lice jedne trgovinske radnje u Bujanovcu, u poslovnim knjigama nije prikazao promet robe koju je nabavljao na nelegalnom tržištvu, a koju je oglašavao putem društvenih mreža i prodavao fizičkim licima na teritoriji Republike Srbije putem kurirskih službi.

Takođe, sumnja se i da, u ovom periodu, nije podneo poreske prijave nadležnom poreskom organu za ostvareni promet dobara.

Sumnja se da je na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za više od 36.500.000 dinara.

Protiv državljanina Severne Makedonije će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i poreska prevara.

(MUP/I.T.)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminuo muškarac kog je na radnom mestu pritisnula presa: Imao prelome i povrede krvnih sudova

Printskrin

Muškarac P. T. (37) iz Prokuplja, koji je povređen kada ga je na radnom mestu pritisnula presa, preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu nedelju dana nakon što je tamo primljen u teškom stanju i životno ugrožen.

Ttragično stradali P. T. primljen je u bolnicu sa prelomom karličnih kostiju, povredama arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije za levu nogu i bio je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, piše Nova.

Uprkos svim naporima lekara i multidisciplinarnog pristupa lečenju, juče je, u toku popodneva preminuo.

Inače, radinka iz Prokuplja je pritisla presa na radnom mestu. On je potom dovezen u Univerzitetski klinički centar u Nišu sanitetom Hitne pomoći iz Prokuplja i na prijemu je bio u teškom, životno ugrožavajućem stanju.

– Odmah je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, nakon čega je utvrđeno da pacijent ima prelom karličnih kostiju, kao i povrede arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije u levoj nozi. Posle hitnog hirurškog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem stanju, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju – saopštili su tada iz UKC Niš.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu