Connect with us

Kultura

„Uđi-unutra“ od 27. maja do 3. juna

Foto: Promo

Udruženje građana Reaktor u saradnji sa Sterijinim pozorjem realizuje projekat „Uđi-unutra“, od 27. maja do 3. juna.

Otvaranje je 27. maja u 19:30 časova u Srpskom narodnom pozorištu (glavni ulaz između dve scene).

Projekat „Uđi – unutra“ zasniva se na stvaranju umetničkih dela koja su pre svega pristupačna za slepe i slabovide osobe. Zajedničkim poduhvatom savremenih pesničkih stvaralaca i stvarateljki Novog Sada i savremenih vizuelnih umetnika/ca koji su takođe zastupljeni na lokalnoj sceni, kreirani su umetnički radovi/instalacije čiji su formati prilagođeni i orijentisani ka inkluzivnosti.

Naziv projekta „Uđi – unutra“ ukazuje na to da je cilj projekta da se posmatrač potpuno prožima kroz radove, slušajući pesme koje pesnici/kinje interpretiraju, kao i percipirajući svojim taktilnim čulima mikro prostor kreiranih scenografija. Takođe, umetnici/ce i pesnici/kinje međusobno „ulaze“ u druge formate umetnosti, kako bi se došlo do zajedničkog rešenja odnosno pomeranja individualnog pristupa u radu, ka inkluzivnom, odnosno ka drugima.

Nazivi pesama i radova:

  • Potop – pesnikinja Snežana Nikolić i umetnica Darija Dragojlović
  • Pucanje u kajsije – pesnikinja Jelena Anđelovksa i umetnik Bojan Dojkić
  • Put – pesnikinja Vitomirka Vita Trebovac i umetnica Milica Vesić
  • Pod našim koracima – pesnik Stevan Bradić i umetnica Adrienn Ujhazi

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Fred Wesley & The New JB’s 1.jula u Bluz i Pivo

Foto: Promo

U okviru svoje evropske turneje, Fred Wesley sa bendom The New JB’s nastupiće u Beogradu, 1. jula, u klubu Bluz i Pivo.

Legendarni frontmen i trombonista Fred Wesley jedan je od osnivača fank muzike, kompozitor i šef benda čuvenog James Browna, vođa The New JB’s, solista George Clintona i Parlament Funkadelic-a i Bootsy Colins Rubber Banda!

Očekuje vas redak muzički događaj i proverena muzička žurka u našem klubu, sa bendom najveće žive legende moderne muzike, Fred Wesley-em.

Pretprodaja ulaznica u klubu Bluz i Pivo po ceni od 2500 dinara. Rezervacije na broj: +381 63 1773750

Broj karata ograničen na 250.

Fred Wesley je muzička legenda koja je svojim talentom i doprinosom obeležila žanr funk muzike. Njegov uticaj seže daleko, a njegovi smeli nastupi su postali prepoznatljivi za jezik funk-a. Svoju karijeru je započeo svirajući sa Tinom Turner. Kasnije je bio muzički direktor, aranžer, trombonista i primarni kompozitor James Brown-a s kim je radio od 1968-1975. Nakon toga je aranžirao i svirao sa Parliament-Funkadelic-om i Bootsy’s Rubber Band-om.

Fred je snimio nekoliko solo albuma, uključujući kultni “House party”, koji je deo Oskarom nagrađenog dokumentarca “When We Were Kings”.

Ovo je jedinstvena prilika da doživite muzičku virtuoznost Freda Wesleya i njegovog benda The New JB’s uživo. Uzbuđeni smo što možemo da vam pružimo priliku da uživate u jednom od najvećih muzičkih legenda moderne muzike.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu