Connect with us

Kultura

Učenici Nacionalne fondacije za igru osvojili šest medalja u Italiji

Foto: NFI

Na međunarodnom Baletskom takmičenju u Fasanu, Baletska škola Nacionalne fondacije iz Beograda, osvojila je šest medalja, saopštili su iz NFI.

Treće međunarodno takmičenje u italijanskom gradu Fasanu u regionu Pulja, okupilo je 2. i 3. decembra više od 400 takmičara sa ukupno 143 varijacije klasičnog baleta i numera savremene igre.

Događaj je u Teatru Kenedi okupio brojnu publiku koja se smenjivala, ali uvek do poslednjeg mesta ispunjavala pozorište.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu