Connect with us

Kultura

U zaječarskom pozorištu počeo rad na predstavi „Zjapina“

Foto: Pixabay

U zaječarskom pozorištu je počeo rad na predstavi „Zjapina“ koju po tekstu Miloša Latinovića, istaknutog dramskog pisca, direktora Bitef teatra, režira Stefan Gajić.

U predstavi igraju Fuad Tabučić, Marija Stanković, Ana Tanasković, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević.

“Da podsetimo, dramski tekst Zjapina, koji je objavljen u izdanju naše ustanove, zasnovan je na delima Živojina Pavlovića, značajnog  srpskog  književnika i reditelja, čija je majka bila iz Vratarnice i koji je emotivno bio vezan za Zaječar”, kažu iz pozorišta u Zaječaru.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu