Connect with us

Filmovi

U prodaji ulaznice za premijeru filma „Što se bore misli moje“

Foto: Promo (mts Dvorana)

Prodaja karata za beogradsku premijeru domaćeg filma „Što se bore misli moje“ reditelja Milorada Milinkovića, počela je na blagajni mts Dvorane i na sajtu mtsdvorana.rs.

žOvaj istorijski, politički triler , posle premijere zakazane za 20. septembar u mts Dvorani, od četvrtka 21. septembra, naći će se u bioskopima širom Srbije.

Film o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu, u godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila, nastao je po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića.

Kako ozbiljna i važna istorijska tema o atentatu na jednog od naših najvećih vladara, koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku. iziskuje temeljan rad, snimanje filma počelo je na jesen 2021. godine i trajalo je skoro punih godinu dana.

„Znamo izvršioce, ne znamo nalagodavce, kao u većini atenata,“ istakao je reditelj, dodajući “Uzeli smo sebi za pravo da ukažemo na one sile, za koje mislimo da stoje iza toga.”

„Ima stvari koje nisu poznate i nikada se neće ni saznati. Što se tiče poznatih stvari, mi smo se apsolutno držali istorijskih činjenica, a što se tiče nekih momenata koji nisu rasvetljeni, predstavili smo ih onako kako mislimo da su se odigrali. U tom smislu nismo se igrali, sve je tako moglo da se dogodi”.

Osim što je film „Što se bore misli moje“ bazično politički triler, prema rečima autora reč je i o ljubavnoj priči koja se osvrće na odnos između kneza Mihaila i njegove, znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović.

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je glumcu Draganu Mićanoviću, dok  uloge ostalih istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Zoran Cvijanović, kao i glumci mlađe generacije: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.

Film je realizovan u saradnji Filmske produkcije „Bombona“ i Telekoma Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„Bob Marli: One Love“ stiže 14. februara

Foto: Pixabay

Paramount Pictures objavio je oficijelni  trejler filma „Bob Marli: One Love“ o nezaboravnom muzičaru i pevaču Bobu Marliju.

Reč je o biografskom filmu i velikom muzičkom  spektaklu, koji u stižeu bioskope  14. februara 2024. godine, piše Index. hr

„Bob Marli: One Love“ prikazaće  život legendarnog i neprežaljenog muzičara, čije su pesme i reči emitovale veliku snagu i ljubav.

Gledaoci će moći  da otkriju kako je tekao Marlijev muzički  put prepun izazova i kako je nastalo sve ono po čemu ga mnogi danas pamte i slušaju.

Reditelj filma je Reinaldo Marcus Green (Kralj Richard), dok na scenariju rade Terence Winter (Vuk s Wall Streeta), Frank E. Flowers (Raj na zemlji) i Zach Baylin (Creed 3).

Marlija će glumiti Kingsley Ben-Adir, a njegovu suprugu otelotvoriće će Lashanna Lynch.

Osim njih, u filmu će se pojaviti Michael Gandolfini, James Norton, Sam Palladio i Michael Ward.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu