Connect with us

Filmovi

U prodaji karte za nastavak „Avatar: Put vode“

Foto: 20th Century Studios. © 2022

Premijera dugoiščekivanog naučnofantastičnog ostvarenja „Avatar: Put vode“, afirmisanog reditelja Džejmsa Kamerona, održaće se 14. decembra širom bioskopskih sala za čije prikazivanje se karte mogu pronaći na blagajnama.

Trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron „uvukao“ svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore, ponovo nas sada lansirajući u orbitu i ka priželjkivanoj premijeri naučnofantastičnog ostvarenja.

Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi. mlađi fanovi. U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova, ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

„Avatar: Put vode“ prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile.

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okenima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: Put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

„Strast života“ – slogan novog FEST-a

Foto: Promo (FEST)

51. FEST biće održan od 24. februara do 5. marta pod sloganom „Strast života“, koji je sa vizuelnim identitetom festivala inspirisan filmom „Amarkord“ italijanskog reditelja Federika Felinija.

„Slogan ’Strast života’ nadahnut je čuvenom Felinijevom izjavom – nema kraja, nema početka, postoji samo beskrajna strast života”, izjavio je Jugoslav Pantelić umetnički direktor i selektor FEST-a.

Prema njegovim rečima, sloganom i plakatom 51. FEST-a organizatori su želeli da obeleže pola veka „Amarkorda“ i da ujedno odaju „počast velikom maestru sedme umetnosti koji nas je samo fizički napustio pre 30 godina.“

Kako je najavljeno, tokom predstojećeg FEST-a biće prikazano više od 100 filmova koje će beogradska publika moći premijerno da pogleda u 9 bioskopskih sala.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu