Connect with us

Razne vesti

U petak pogledajte četvrtu epizodu podkasta „Muzička industrija“

U petak, 30. decembra u 20 sati na youtube kanalu Multimedia Music na redu je četvrta epizoda podkasta „Muzička industrija“.

Gost emisije je Srećko Barbarić, šef službe Administracije SOKOJ-a.

Premijera je zakazana na linku:

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Razne vesti

Stručni skup Budućnost za mlade

Foto: Promo

Stručni skup „Budućnost za mlade: Za zdravo i bezbedno odrastanje“ biće održan  25. maja   na Dorćol Platz-u (Dobračina 59b) sa početkom od 15 sati , saopšteno je iz Centra E8.

Kako se skreće pažnja  u pozivu za ovaj skup, ovog maja  svedočili smo najstrašnijoj eskalaciji nasilja.

„Žrtve, ali i počinioci, bili su deca i mladi. Ovaj maj, nije nikada smeo da nam se dogodi. Ovaj maj, ne sme da se ponovi!

Prevencija  nasilja među decom i mladima, mora biti shvaćena kao  apsolutni prioritet  našeg društva i kao problem u čije se rešavanje moraju uključiti sve društvene instance, ne samo u prosvetnom sistemu Republike Srbije, već i u najširoj društvenoj sferi koja uključuje: roditelje/ke, staratelje/ke, učitelje/ice, profesore/ke i svo školsko osoblje, ustanove socijalne zaštite, civilni sektor, predstavnike medija i radnike/ce u kulturi.

Zbog toga se organizuje hitan stručni skup pod nazivom BUDUĆNOST ZA MLADE, 25. maja, u prostoru Dorćol Platza (Dobračina 59b), sa početkom u 15 časova.

BUDUĆNOST ZA MLADE događaj je koji okuplja stručnu i profesionalnu javnost iz različitih disciplina i oblasti rada, usmerenog na decu i mlade. Skup je otvoren i za sve ostale zainteresovane pojedince, pojedinke i kolektive, koji svojim radom, idejama i predlozima, mogu pomoći u prevenciji nasilja i prevazilaženju krize, a prethodne prijave nisu potrebne.

Ideja skupa je hitan sastanak stručnjaka i stručnjakinja, s ciljem razmene mišljenja, predloga za dalji rad i delovanje, kao i strategija i taktika organizovanih akcija u prevenciji nasilja, na mikroplanu (u porodicama, školama i lokalnim zajednicama) i makroplanu koji se tiče korenitih sistemskih promena.

Teme skupa biće naučno utemeljeni programi prevencije nasilja, primeri dobre prakse iz zemlje i sveta, kao i poziv na akciju i zajedničko delovanje, u rešavanju problema čiji značaj prevazilazi političke i sve druge razlike, u našem društvu.

Učesnici i učesnice skupa su: Biljana Lajović – psihološkinja; Nataša Stojanović – pedagoškinja, Gimnazija „Sveti Sava“; Ivana Jakšić – socijalna psihološkinja, Fakultet političkih nauka; Ljubiša Jovanović – psiholog i pomoćnik direktora Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine; Ljubica Beljanski Ristić – dramska pedagoškinja; Đorđe Trbojević – edukator, Budi muško klub; Luka Babić – učenik, Treća beogradska gimnazija.

Skup BUDUĆNOST ZA MLADE zajednički organizuju: Centar E8, regionalna mreža nevladinih organizacija Inicijativa mladića (Young Man Initiative – YMI) i Gimnazija „Sveti Sava“, uz podršku Dorćol Platz-a.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu