Connect with us

Kultura

U Kragujevcu otvoren 16. Joakimfest

Foto: Promo

Ovogodišnji, 16. Joakimfest pod sloganom „Život posle”, tradicionalno je otvoren izložbom u foajeu Knjaževsko-srpskog teatra u Kulturnom centru UMMUS, koja je deo pratećeg programa festivala.

Postavka „Prvih 15 godina” posvećena je izložbi plakata sa prethodnih izdanja kragujevačkog Međunarodnog festivala Joakimfesta (ranije JoakimInterFesta).

Izložbu su otvorili Mladen Knežević, direktor Teatra, Marko Misirača, reditelj i Čedomir Štajn, glumac KST-a.

Ovogodišnji 16. Međunarodni pozorišni festival Joakimfest u Kragujevcu održava se do 15. oktobra a u izboru selektorke Branislave Ilić, dramaturškinje i dramske spisateljice publika će biti u prilici da pogleda sedam predstava u takmičarskom repertoaru iz Srbije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Slovenije.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

U Knjaževcu izvedena „Čehovljeva soba“

Foto: Pixabay

U Domu kulture u Knjaževcu sinoć je izvedena predstava zaječarskog teatra „Čehovljeva soba“ po motivima priča Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića, koji je i reditelj predstave.

Ovo muzičko-scensko putovanje u Čehovljevu dimenziju, kroz devet sasvim različitih krugova života Antona Pavloviča, veoma se dopalo knjaževačkoj publici koja je zaječarske glumce nagradila aplauzom.

U predstavi igraju Marija Stanković, Gabrijel Bećarević, Ivana Bartunjek, Branislav Mijatović, Miloš Tanasković, Vujadin Milošević, Viktorija Arsić, Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Jelena Rajić i Ana Bretšnajder.

Članovi zaječarskog pozorišnog ansambla osim što glume, pevaju i sviraju. Bend predstave čine Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Marija Stanković i Ivana Bartunjek.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu