Connect with us

Hronika

U eksploziji stradale dve osobe – 16 povređeno

Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju koja se danas dogodila u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane, uspeli su da stabilziju i prema do sada utvrđenom stanju smrtno su stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.  

Precizirao je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije.

– Komandno operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 časova dobio je dojavu da je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka –  rekao je Majstorović i dodao da su na lice mesta upućene adekvatne snage, 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta, kako je objasnio,  ustanovlјeno je da je došlo do eksplozije u magacinu  površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

– U ovom trenutku vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavlјaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni –  rekao je Majstorović.

(MUP)

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

U šumi u Velikoj Plani pronađeno telo u fazi raspada

Pixabay

U šumi u Velikoj Plani danas je pronađeno telo u fazi raspada, rečeno je Tanjugu u PU Smederevo.

Telo koje je obezglavljeno, pronašli su lovci oko podneva.

O slučaju je obavešten tužilac koji će najverovatnije naložiti obdukciju kako bi se utvrdio identitet osobe i uzrok smrti.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu