Connect with us

Kultura

U Adligatovom Muzeju knjige i putovanja formira se Zbirka Omana

Foto: Promo

U Adligatovom Muzeju knjige i putovanja formira se Zbirka Omana u kojoj će biti knjige, filatelija i numizmatika o toj azijskoj zemlji.

Iz Omana je za ovu zbirku već preneto više od 50 publikacija, kao i više stotina poštanskih maraka, a kulturni poslenici iz Omana su prilikom nedavne posete Adligatu najavili darove i širu podršku iz njihove zemlje.

Član gradskog veća grada Beograda Vuk Mirčetić je pozdravio trojicu gostiju iz Omana, među kojim ja upravnik zamka u staroj omanskoj prestonici Rustaku Hamis Amur Humaid Al Hatali održao predavanje o toj neosvojivoj tvrđavi iz 18. veka.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu