Connect with us

Kultura

Tribina „Odnosi vredni spašavanja“ u DOB

Foto: Promo

Tribina „Odnosi vredni spašavanja“ biće održana u 19 sati u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

  • Ciklus tribina: PSIHOTERAPIJSKE PRIČE
  • Gost: Bojan Vuković, sertifikovani EFT terapeut za parove i EFT supervizor
  • Moderator: Uroš Pavlović, dipl. psiholog, psihoterapeut pod supervizijom, osnivač Asocijacije edukativnih praksi

Deluje da nemamo mnogo vremena za pogrešne izbore, imamo potrebu da ubrzamo stvari kako bi mogli sve da postignemo. Kako odlučiti koja veza je vredna spašavanja, da li je naš odnos u kome smo baš ono pravo?

Nakon žučne rasprave sa bliskim osobama ponekad imamo doživljaj da nas ne razumeju i da možda i ne treba ništa da pokušavamo da popravimo, jer će uvek sve biti isto. Sa druge strane da li je ljubav dovoljna za spas? Ako ne, da li smo osuđeni da trpimo, ili pak odustajemo od odnosa u Kojima se osećamo nelagodno.

U ovom preispitivanju, i vrlo surovom procesu gde biramo hoćemo li ostati ili ne, nisu imuni ni naši bliski prijatelji. Ljudi koji su tu nekada kao potpuna podrška, a zatim se nešto promeni i više ne možemo da se oslonimo na njih.

Koje odgovore nam može ponuditi bračna i porodična terapija, koja svakodnevno pod svetlom ima upravo ova pitanja.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu