Connect with us

Izložbe

“Tri godine Ukrštenih rezidencija“ u Parizu

Foto: Nikola Marković

Izložba “Tri godine Ukrštenih rezidencija u oblasti stripa između Francuske i Srbije” otvorena je 16. marta 2023. godine u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Na ovoj izložbi predstavljeno je 60 radova šest autora i autorki koji su učestvovali u ovom rezidencijalnom programu: Dragane Radanović, Ilije Jakovljevića i Anđele Janković iz Srbije, i Alize de Pen, Kler Bro i Leopolda Pridona iz Francuske. Svako od rezidenata izlaže po 10 radova iz projekata koje su razvijali tokom rezidencija u Pančevu i Angulemu.

Na otvaranju se prisutnima obratila Monika Husar, direktorka Agencije KomunikArt, koja je organizovala izložbu: “Raduje me da na jednom ovako prestižnom mestu u centru Pariza, u Kulturnom centru Srbije koji se nalazi preko puta slavnog Pompidua, izlažu srpski i francuski strip autori i autorke, koji su u periodu od 2020-2023. godine učestvovali u rezidencijalnim programima Srbije i Francuske. Ovo je divna prilika i da se svi okupimo na jednom mestu, i proslavimo uspešne prve tri godine postojanja rezidencijalnog programa.”

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu