Connect with us

Odbojka

Testirani mali odbojkaši u Ravnom Selu

ODBOJKA ZOVE – MOJ PRVI SMEČ

U sali OŠ „Branko Radičević“ u Ravnom Selu održan je seminar, kao i trening i testiranje za učesnike projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“, koji je organizovao Odbojkaški savez Srbije u saradnji sa Udruženjem odbojkaških trenera Vojvodine za trenere iz Savinog Sela, Zmajeva, Kulpina i Ravnog Sela.

Zoran Olajić, menadžer projekta „Odbojka zove – moj prvi smeč“ predstavio je sistem i organizaciju projekta, dok je Prof. dr Mithat Blagajac, stručni saradnik OSS za oblast fizičke pripreme, održao predavanje na temu „Programi kondicione pripreme, prevencije i otklanjanje disbalansa posture“.

U okviru praktičnog dela seminara testirana su 33 odbojkaša uzrasta od 7 do 14 godina iz Savinog Sela, Zmajeva, Kulpina i Ravnog Sela.

Projekat „Odbojka zove – moj prvi smeč“ sprovodi OSS od oktobra 2020, uz podršku Regionalnih odbojkaških saveza, UOKPL, UOKRL, UOSS i UOTS, a planirana je realizacija na celoj teritoriji Republike Srbije.

FOTO – OSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Odbojka

Odbojkašicama bod protiv Amerikanki

SUTRA PROTIV SELEKCIJE TURSKE

Podmlađena ženska seniorska reprezentacija Srbije, poražena je posle pet setova u prvoj utakmici I sedmice V Lige nacija 2023. u Antaliji. SAD su danas pobedile Srbiju sa 3:2, po setovima 25:20, 19:25, 21:25, 25:21 i 15:12, posle 118 minuta igre.

U duelu aktulnih olimpijskih pobednica i svetskih prvakinja, slavile su Amerikanke. Iako su obe selekcije bile u podmlađenim i izmenjenim sastavima viđena je kvalitetna odbojka. Izabranice Đovanija Gvidetija su posle nervoznog početka i gubitka prvog seta uspele da preokrenu rezultat i povedu sa 2:1 posle bolje igre. Ipak, u nastavku su SAD diktirale tempo i kontrolisale rezultat, što ih je na kraju odvelo do minimalne pobede.

Srpskim odbojkašicama se nema šta zameriti. Borile su se, želele pobedu, ali u ovom trenutku je malo nedostajalo da stignu do trijumfa.

Srbija će sutra igrati protiv Turske od 19.00 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.

Treći meč u Turskoj Srbija će odigrati u subotu, 3. juna od 13.00 časova po našem vremenu protiv Poljske.

Srbija će četvrti meč u Antaliji odigrati u nedelju, 4. juna protiv Kanade od 16.00 časova po našem vremenu.

Rivali Srbiji u Braziliji (13 – 18. jun) biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska. U Brazilu će igrati i SAD, Nemačka i Koreja.

Srbija će u Suvonu (27. jun – 2. jul) igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. U Koreji će pored domaćina još igrati SAD i Poljska.

Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

FOTO – OSS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu