Connect with us

Kultura

„Sviramo nasmejani i ne štedimo repertoar“- SIX PACK sutra u Festu!

Foto: Bojan Antunović

Prvi put u klubu Fest u Zemunu, u subotu, 24. decembra, nastupiće regionalni šampioni kalifornijskog pank roka – Six Pack!

Posle rasprodatog koncerta u prestižnom zagrebačkom klubu „Vintage industrial bar“, Six Pack je za kraj godine izabrao nastup u Beogradu, tačnije u Zemunu. U Beogradu nisu svirali više od godinu dana i u subotu dolaze, kažu, u boljoj formi nego ikad!

Posle globalno tegobnog perioda vezanog za pandemiju i udarca na muzičku industriju, Six Pack je imao dve veoma uspešne koncertne godine što je bendu vratilo ogromno sviračko samopouzdanje i donelo mnogo lepe energije na samu binu. Sviramo nasmejani i ne štedimo repertoar, publici pružamo više nego što se obično očekuje od pank rok nastupa. Na poslednjoj svirci u Zagrebu smo svirali čak dva sata“ kažu članovi benda.

„Fabrička greška“, „Crveni makovi“, „Nekako najviše me boliš ti“, „Delfinov let“… samo su neke od pesama koje ćemo čuti za dva sata svirke, a na spisku je, pored retrospektive cele diskografije benda, i novi singl.

Pored pažljivo biranog repertoara i retrospektive naše karijere, u klubu Fest ćemo predstaviti i novu pesmu „Trash“, a spot za ovaj singl publika može i da pogleda skenirajući QR kod sa prelepo odštampanih karata

Njihov najpoznatiji album „Fabrička greška“ trenutno nalazi u fazi narezivanja vinilnog izdanja: „To je pokazatelj da je Six Pack i dalje veoma tražen i to valja proslaviti. Kako drugačije nego zajedno s publikom i uz žestoku svirku“ kaže ekipa i poziva ljude u Fest: „Datum koncerta je savršen, mislim da će nas sve zajedno dodatno raspoloženim držati i prednovogodišnja euforija, pa hajde da u Novu godinu uđemo s nadom da će rokenrol ostati neuništiv.

Ulaznice su u prodaji u  klubu Fest po ceni od 800 RSD. Na veče koncerta ulaznice će (ako ih ostane), koštati 1000 RSD.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Rečnici pop ikona i junaka pop kulture – Vladimira Djurića Djure

Foto: Promo

Ovih dana u izdanju „Službenog glasnika“ pojavile su se dve knjige Vladimira Djurića Djure „Rečnik pop ikona“ i „Rečnik junaka pop kulture“ u okviru „Zlatne edicije“.

Ranije je Djurić u istoj ediciji objavio knjige „Nikola Tesla, Treći Rajh i vanzemaljci“, „Atlas bizarne geografije“ i „Vodič kroz novi talas“.  Rečnik ikona pop kulture bavi se ličnostima koje su oblikovale  moderni umetnički ukus. Ikone pop kulture od početka XX veka do danas inspirišu generacije stvaralaca i daju im duhovnu snagu za bolje kreacije. U ovom rečniku sabrani su umetnici iz raličitih delova sveta, premda ih najviše ima iz anglosaksonskog područja. Američka pop kultura, zahvaljujući Holivudu i moćnim medijima sa druge strane, napravila je mit od mnogih zvezda i njihovih stvaralaca. Od Merlin Monro preko Džemsa Dina do Breda Pita, holivudski glumci su postajali mitske ličnosti, a njihovi likovi prave pravcate ikone. Popularna kultura stvorila je nekoliko značajnih imena i na našim prostorima, kakavi su Arsen Dedić, Goran Bregovbić i Zdravko Čolić. Uzbudljive biografije slavnih ličnosti mogu istovremeno i da pouče i da zabave. Autor se potrudio da pronađe i poneku skrivenu tajnu iz njihovih originalnih života.

U knjizi „Rečnik junaka popularne kulture“ bavi se likovima koji su oblikovali ukus brojnih generacija do početka XXI veka. Dominiraju junaci američke pop tradicije upravo zbog moćne produkcije industrije snova zvane Holivud. Mnogi junaci su bili popularni u svetu književnosti, stripa, potom filma i televizije, te konačno kao junaci kompjuterskih igara. Od Miki Mausa do Bastera Drugarčine, od Akire do Lare Kroft, redjaju se zanimljivi pop heroji.  Junaci popularnih filmova, knjiga, stripova, video igara na početku novog milenijuma oblikuju našu novonastalu stvarnost. Tehnosvet je mnoge od takvih junaka prepoznao kao svoje pionire, a mnogi od njih su samo prosto sjajni heroji pop kulture. U ovoj knjizi autor se potrudio da prema sopstvenom ukusu prilagodi karaktere izmišljenih junaka širokoj publici. Uzbudljive priče o junacima popularne kulture uvek idu i uz biografiju njihovih kreatora. Nekada prosto malo znamo o svojim omiljenim junacima. Prilika je uvek da nešto novo saznamo o likovima iz mašte, koji su nam često ulepšavali živote.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu