Connect with us

Književnost

Svetski bestseler br. 1 „Opasna veza“ u prodaji

Foto: Promo

Najnoviji roman Sandre Braun „Opasna veza“ bavi se ovim fenomenom. Iznenađujuće, jedna tajna je izdržala test vremena, a Braunova otkriva sve detalje sa zadivljujućom neizvesnošću koju očekuju njeni obožavaoci širom sveta.

Istina uvek izroni na površinu, a neki ljudi su spremni da ubiju kako bi otkrili šta se zaista dogodilo. Usred noći, četiri muškarca izvode pljačku koja će im doneti pola miliona dolara. U zoru se, međutim, sve raspada. Jedan od njih je u bolnici. Drugi je u zatvoru. Treći je mrtav. A poslednji, četvrti, nestaje.

Dvadeset godina kasnije, Arden Maksvel, ćerka čoveka koji je nestao bez traga, umorna je od života u senci prošlosti i sećanja na oca za kojeg svi veruju da je kukavički pobegao sa novcem. Kada nakon brojnih ličnih neuspeha odluči da se vrati na porodično imanje pored tajanstvenog jezera, nije joj na kraj pameti da očevi saučesnici, ratni heroj i korumpirani okružni tužilac, pažljivo motre svaki njen korak.

Ardenin otac je bio gradski pijanac koji je nestao iste noći kada je lokalno preduzeće opljačkano, a jedan zaposleni umro pod misterioznim okolnostima. Arden je u to vreme bila dete, ali progonjena posledicama te noći i potrebom da razume šta se dogodilo njenom ocu, ona se vraća u mali grad iz detinjstva, gde upoznaje Ledža, tihog, časnog momka.

Ledž Bernet, buntovni tinejdžer u vreme pljačke, izbegao je zatvorsku kaznu tako što se prijavio u vojsku. Sada se vratio u grad da brine o svom bolesnom ocu… i da drži na oku korumpiranog okružnog tužioca, za koga sumnja da je pravi ubica. Dolazak Arden podstiče Ledžovu odlučnost da razotkrije izdaju. Arden i Ledž osećaju privlačnost jedno prema drugom, ali njihove tajne stvaraju barijeru između njih koja izgleda neprobojna, dok odnos komplikuje i animozitet korumpiranog lokalnog tužioca.

„Sandra Braun ne prestaje da nas oduševljava!“ – Pablišers vikli

„Opasna veza“, napeti triler u kom romansa ne izostaje, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Kanon potištenog uma“ Filipa Grbića

Foto: Promo

Vulkan izdavaštvo poziva čitaoce da prisustvuju predstavljanju knjige „Kanon potištenog uma“ Filipa Grbića, u knjižari Vulkan u Sremskoj 2 u Beogradu, u četvrtak, 28. septembra, s početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti Vesna Trijić, književna kritičarka, i Milo Lompar, profesor Filološkog fakulteta. Predstavljanje knjige moderiraće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Već u prva dva romana Filip Grbić pokazao je dar da posredstvom intrigantne priče koja se čita u dahu uspešno sjedini široka klasična znanja, duboke uvide o savremenom svetu i opise urbanog života mladih ljudi, sputanih strastima i lažnim mnjenjima. U najnovijem, trećem romanu, autorova veština komponovanja skladne celine od raznorodnog, naizgled neuskladivog materijala, poprimila je, takoreći, muzički karakter.

Najpre, umesto jednog junaka koji pripoveda u prvom licu, u ovom romanu susrećemo se sa troje protagonista: njihove različite glasove objedinjuje pripovedanje u trećem licu – iako uz neskrivenu, prijateljsko-bratsku naklonost pripovedača prema njima; njihovim različitim temperamentima – duševnim tonalitetima – zajedničko je, kao osnovni ton, osećanje potištenosti; njihove različite sudbine, jednako obeležene neuspehom, čudesno se ukrštaju u jedan tok, koji vodi ka tragičnom raspletu. Povrh toga, budući da radnja romana obuhvata najskoriju prošlost, tokom koje su se dramatični događaji od globalnog značaja odigravali sa dosad nezabeleženom učestalošću, valjalo je i tu histeričnu kakofoniju istorije ukomponovati u harmoniju umetničkog dela.

„Kanon potištenog uma“ virtuozan je roman, čija će melanholično-apokaliptična kanonada zadugo odjekivati oronulim zdanjem srpske književnosti.

Filip Grbić je za prvi objavljeni roman Ruminacije o predstojećoj katastrofi dobio Nagradu Miloš Crnjanski za 2016. i 2017. godinu. Njegov drugi roman, Prelest, stručni žiri Srpske akademije nauka i umetnosti ocenio je kao najbolje prozno delo u 2018. godini (Nagrada Branko Ćopić). Ovaj roman preveden je na francuski i makedonski jezik.

Sva tri romana Filipa Grbića možete potražiti na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu