Connect with us

Kultura

Sutra počinje prvi Jadranski festival igre

Foto: Pixabay

Premijernim izvođenjem baletske predstave „Mediteran“, u produkciji Muzičkog centra Crne Gore, 9. juna biće svečano otvoren prvi Jadranski festival igre – Budva 2023, saopšteno je iz TO Budva.

Jadranski festival igre je nova manifestacija u vlasništvu TO Budva, koji ima za cilj da kroz umetnost poveže ljude svih nacionalnosti i na taj način dovede do razmene kulturnog nasleđa između zemalja regiona i Evrope.

„Nastojali smo da dominantno uključimo domaće institucije kulture i domaće umetnike, ali to ne znači da neće biti i umetnika iz regiona. Posetioci će do 27. juna imati priliku da uživaju u brojnim predstavama, baletu, operi, umetničkim izložbama, koncertima, ali i radionicama na temu umetnosti – kako odrasli, tako i deca“, ističe Ljubica Pribilović iz TO Budva.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Kolaži“ Momčila Mome Antonovića

Foto: Pixabay

Izložba „Kolaži“ umetnika Momčila Mome Antonovića otvorena je u Galeriji „Haos“ u Beogradu i trajaće do 19. oktobra.

Urednica programa te beogradske galerije Borka Božović otkrila je da se kolaži preminulog slikara Mome Antonovića premijerno predstavljaju domaćoj publici, da je reč o zanimljivim delima stvaranim u ciklusima, kao i da su kolaži na novoj izložbi bili naknadno dorađivani crtežima.

Božović je na otvaranju pročitala komentar istoričara umetnosti Nikole Šuice koji je istakao da su Antonovićevi kolaži likovno delo „kao razlomljena slika sveta, kao delići približenih predmeta, igra posebne civilizacijske vrste“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu