Connect with us

Kultura

Supernatural lansira modni brend “Friends of the Danube“

Foto: Promo

U sredu, 22.marta,  na Svetski dan voda od 19 sati u Silosima, Supernatural predstavlja modni brend posvećen Dunavu – „Friends of the Danube“.

Ovaj brend ima za cilj promociju, unapređenje i zaštitu životne sredine Dunava.

‘’Još  davne 2007. na Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenuli smo Supernatural festival, kako bismo proslavili dan Majke Zemlje i uticali pozitivno na ekološku svest mladih. Bilo je to okupljalište ekoloških aktivista na Hajdučkoj česmi, i način da se promoviše aktivan životni stil u ritmu sa prirodom. Supernatural festival je postao “edutainment” platforma; mesto gde možete naučiti  nešto korisno o životnoj sredini dok se lepo zabavljate.’’ –  kaže Srđan Stanković, osnivač Supernaturala.

Podsećamo da je Supernatural 2011. godine pokrenuo smo projekat „Od deponije do parka“ gde je12 hektara deponije šuta na Adi Huji, preobraženo u park. Za narednih 11 godina, biodiverzitet je potpuno obnovljen sa 41 novom vrstom biljaka, 91 vrstom ptica, 9 vrsta leptira, mnoštvom insekata, pčela i obiljem živog sveta. Novonastala šuma na obali Dunava je 2022. zaštićena u planskim dokumentima grada Beograda.

U međuvremenu Supernatural tim pokrenuo je  seriju kampova za mlade na Dunavu. Kamp je način da se nauči nešto lepo i da se reka doživi kroz avanturu  i aktivan životni stil. Dok na kampovima  istražujemo Dunav, vozimo kajak i biciklo, posmatramo ptice, trekujemo, sadimo drveće,  kuvamo riblju čorbu…

Supernatural kreće u novu avanturu posvećenu reci Dunav ovim posebnim modnim brendom I poziva vas da podržite ovu lepu ideju. Muzički deo poveren je Šćepinim vragolijama.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Vlatko Stefanovski trio nastupio u mts Dvorani

Foto: Bojan Petrović

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski sa svojim triom održao je nezaboravni koncert u punoj mts Dvorani.

Beograđani su posle dužeg vremena imali prilike da uživo čuju vrsnog instrumentalistu sa bendom u celovečernjoj „gitarskoj magiji“ koju je priredio ovdašnjoj publici na koncertu dugom dva i po sata.

Malo je reći da je publika uživala nošena zvukom koji u jedinstvenom muzičkom izrazu stvara Stefanovski sa svojim triom ( bas Ivan Kukić, bubanj Jan Stefanovski i gitara Vlatko Stefanovski). Triu se  u svirci ovoga puta  pridružio i gost za klavijaturom  Damir Imeri.

Naime, jedan od omiljenih muzičara sa ovih prostora dočekan je burnim ovacijama, te se nakon kratkog uvoda pozdravljajući Beograđane, odmah latio gitare i koncert otvorio pesmom Skyhook.  Nakon impozantnog uvoda, publiku su polako počeli da očaravaju i „nose“ najpre čuvena Makedonsko devojče, a odmah potom i Kandilice, Verba nadež ljubov, Nisam tvoj, Talasna dužina, Istok Zapad, da bi mu se u izvedbi nunere Si zaljubiv pridružio specijalni gost- Rade Šerbedžija, čijim se pojavljivanjem publika oduševila.

U veštim kombinacijama stilova,po čemu je i poznat, publika je iskusila vrhunsko umeće na instrumentima koji su kombinovali džez, rokenrol, bluz, džez fjužn, kao i makedonsku tradicionalnu muziku. Tako su se mogli čuti na gitarama, bogato skrojeni ritmovi pesama Gypsy song, Femme fatale, Zajdi Zadji, a posebni trans publika je doživela izvođenjem pesme Čuvam noć od budnih i Kao Kakao sa istoimenog albuma iz 1987. godine , čuvene grupe Leb i sol, čiji je Stefanovski osnivač.

Koncert je završio pozdravljajući Beograđane i u samom finišu  svirajući Skopje, Bistra voda, Aber dojde donke i Uči me majko karaj me.

Podsetimo, Stefanovski ima karijeru dugu skoro 50 godina, koju je započeo kroz čuvenu grupu Leb i sol. Poreklom i z Makedonije, VlatkoStefanovski je rođen u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio Leb i sol. Sa Leb i sol objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu