Connect with us

Aktuelno

Šta nam donosi nova opcija Instagram Channels?

Pixabay

Mark Zuckerberg je nedavno najavio pokretanje nove funkcije na Instagramu – Channels – koji će korisnicima omogućiti deljenje tekstualnih objava i anketa, kao i komunikaciju sa pratiocima. Tim kompanije Meta obećao je da će novi format u narednim mesecima biti dostupan svim korisnicima.

Ovaj alat se već koristi na drugim čet servisima i platformama, kao što je Telegram. Stručnjaci kompanije Kaspersky pripremili su kratak vodič ispunjen savetima kako bi pomogli korisnicima da sačuvaju svoje lične podatke i ne nasednu na prevare.

Kanali su sjajan alat za blisko povezivanje sa publikom. Ipak, kada su u pitanju lični podaci, dodatna predostrožnost nikada nije na odmet.

Ne otvarajte sumnjive linkove u kanalima i ne preuzimajte nepoznate datoteke. Prevaranti su sve mudriji i inventivniji, te maskiraju zlonamerne datoteke ili veb-stranice tako da liče na sasvim obične stvari kao što su stranice za prikupljanje statistike kanala ili prezentacije sa predlogom za saradnju. Kroz datoteke i slične fišing stranice prevaranti mogu dobiti pristup vašim ličnim podacima, uključujući bankovne podatke i podatke o nalogu.

Ovde vam od velike koristi može biti pouzdano bezbednosno rešenje koje vam neće dozvoliti da unesete takvu veb lokaciju ili otvorite zlonamernu datoteku.

Dvofaktorska autentifikacija i jaka lozinka su dobro obezbeđenje

I dalje važi staro ali zlatno pravilo da koristite jaku, jedinstvenu lozinku, koja može drastično smanjiti rizik od gubitka ličnih podataka sa onlajn naloga, posebno kada zaštitu pojačate dvofaktorskom autentifikacijom.

Kreiranje jake lozinke nije toliko teško koliko se možda čini. Važno je dabude jedinstvena. Najsigurnija opcija je menadžer lozinki koji kreira snažne lozinke za sve naloge i koje, njabolje od svega, ne morate sami pamtiti. U ovom slučaju, korisnici treba da smisle samo jednu snažnu i jedinstvenu „master“ lozinku za ovu aplikaciju.

Ne zaboravite da proverite podešavanje privatnosti naloga

Iako kanali sakupljaju široku publiku i omogućavaju vam da uspostavite nova poznanstva i diskutujete o različitim temama, najbolje je da prvo proverite postavke privatnosti samog Instagram naloga. Možete početi proverom da li je nalog „javan“ ili ne, odnosno da li pretraživači mogu „videti“ podatke na ličnim nalozima i prikazati ih u rezultatima pretrage ili ne mogu.

Korisnici Instagrama mogu sami da konfigurišu ovu postavku, a Kaspersky Privacy Checker im može u tome pomoći. Skrivajući se od algoritma za pretragu, korisnici povećavaju nivo privatnosti svojih podataka i smanjuju mogućnost da bilo ko sa pristupom internetu pronađe njihov telefonski broj ili kućnu adresu.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

PAS IZUJEDAO DEČAKA (10) U ČAČKU

Pixabay

Na Gradskom bedemu u Čačku, u blizini Muzičke škole došlo je do incidenta kada je, prema rečima očevidaca, pas ujeo desetogodišnjeg dečaka.

– Sve se vrlo brzo odigralo, pas je odjednom prišao dečaku i ujeo ga za nogu. Prolaznici koji su se našli u blizini pozvali su Komunalnu policiju. Dečak je, koliko smo mogli da vidimo, zadobio lakše telesne povrede – kaže jedan od očevidaca.

On dodaje da su konkretno psi lutalice velika opasnost, a da se neretko kreću u čoporu i tako ulivaju strah građanima koji se šetaju Gradskim bedemom, koji važi za najlepši deo grada.

Tokom prethodnih godina dešavalo se da psi lutalice poprilično „izujedaju“ i budžet Čačka jer su velika novčana sredstva uplaćivana na ime odštete zbog napada kako na građane, tako i na domaće životinje.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu