Connect with us

Aktuelno

Šta nam donosi nova opcija Instagram Channels?

Pixabay

Mark Zuckerberg je nedavno najavio pokretanje nove funkcije na Instagramu – Channels – koji će korisnicima omogućiti deljenje tekstualnih objava i anketa, kao i komunikaciju sa pratiocima. Tim kompanije Meta obećao je da će novi format u narednim mesecima biti dostupan svim korisnicima.

Ovaj alat se već koristi na drugim čet servisima i platformama, kao što je Telegram. Stručnjaci kompanije Kaspersky pripremili su kratak vodič ispunjen savetima kako bi pomogli korisnicima da sačuvaju svoje lične podatke i ne nasednu na prevare.

Kanali su sjajan alat za blisko povezivanje sa publikom. Ipak, kada su u pitanju lični podaci, dodatna predostrožnost nikada nije na odmet.

Ne otvarajte sumnjive linkove u kanalima i ne preuzimajte nepoznate datoteke. Prevaranti su sve mudriji i inventivniji, te maskiraju zlonamerne datoteke ili veb-stranice tako da liče na sasvim obične stvari kao što su stranice za prikupljanje statistike kanala ili prezentacije sa predlogom za saradnju. Kroz datoteke i slične fišing stranice prevaranti mogu dobiti pristup vašim ličnim podacima, uključujući bankovne podatke i podatke o nalogu.

Ovde vam od velike koristi može biti pouzdano bezbednosno rešenje koje vam neće dozvoliti da unesete takvu veb lokaciju ili otvorite zlonamernu datoteku.

Dvofaktorska autentifikacija i jaka lozinka su dobro obezbeđenje

I dalje važi staro ali zlatno pravilo da koristite jaku, jedinstvenu lozinku, koja može drastično smanjiti rizik od gubitka ličnih podataka sa onlajn naloga, posebno kada zaštitu pojačate dvofaktorskom autentifikacijom.

Kreiranje jake lozinke nije toliko teško koliko se možda čini. Važno je dabude jedinstvena. Najsigurnija opcija je menadžer lozinki koji kreira snažne lozinke za sve naloge i koje, njabolje od svega, ne morate sami pamtiti. U ovom slučaju, korisnici treba da smisle samo jednu snažnu i jedinstvenu „master“ lozinku za ovu aplikaciju.

Ne zaboravite da proverite podešavanje privatnosti naloga

Iako kanali sakupljaju široku publiku i omogućavaju vam da uspostavite nova poznanstva i diskutujete o različitim temama, najbolje je da prvo proverite postavke privatnosti samog Instagram naloga. Možete početi proverom da li je nalog „javan“ ili ne, odnosno da li pretraživači mogu „videti“ podatke na ličnim nalozima i prikazati ih u rezultatima pretrage ili ne mogu.

Korisnici Instagrama mogu sami da konfigurišu ovu postavku, a Kaspersky Privacy Checker im može u tome pomoći. Skrivajući se od algoritma za pretragu, korisnici povećavaju nivo privatnosti svojih podataka i smanjuju mogućnost da bilo ko sa pristupom internetu pronađe njihov telefonski broj ili kućnu adresu.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Preminuo muškarac kog je na radnom mestu pritisnula presa: Imao prelome i povrede krvnih sudova

Printskrin

Muškarac P. T. (37) iz Prokuplja, koji je povređen kada ga je na radnom mestu pritisnula presa, preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu nedelju dana nakon što je tamo primljen u teškom stanju i životno ugrožen.

Ttragično stradali P. T. primljen je u bolnicu sa prelomom karličnih kostiju, povredama arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije za levu nogu i bio je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, piše Nova.

Uprkos svim naporima lekara i multidisciplinarnog pristupa lečenju, juče je, u toku popodneva preminuo.

Inače, radinka iz Prokuplja je pritisla presa na radnom mestu. On je potom dovezen u Univerzitetski klinički centar u Nišu sanitetom Hitne pomoći iz Prokuplja i na prijemu je bio u teškom, životno ugrožavajućem stanju.

– Odmah je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, nakon čega je utvrđeno da pacijent ima prelom karličnih kostiju, kao i povrede arterija i vena karlice sa masivnim krvarenjem i sa potpunim prekidom cirkulacije u levoj nozi. Posle hitnog hirurškog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš. Nalazi se u teškom opštem stanju, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju – saopštili su tada iz UKC Niš.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu