Connect with us

Ostali Sportovi

Srbija odbranila titulu u planinarskoj orijentaciji

DOMAĆIN BALKANSKOG ŠAMPIONATA BIO ZLATIBOR

Reprezentacija Srbije u planinarskoj orijentaciji briljirala je na Balkanskom prvenstvu koje je upravo završeno na Zlatiboru. Reprezentativci Srbije pobedili su u generalnom plasmanu država i tako treći put za redom postali šampioni Balkana.

Srbija je osvojila prvo mesto sa 9025 bodova, drugi su bili Slovenci sa 5925 bodova, dok je trećeplasirana Makedonija sakupila 4292 boda. U kategoriji pionira, sve tri ekipe Srbije su zauzele prva tri mesta, dok su u juniorskoj kategoriji prvo i drugo mesto pripala ekipama Srbije, dok je treće osvojila ekipa iz Slovenije.

Seniori Crne Gore zauzeli osvojili su prvo mesto, dok su drugo i treće mesto pripala ekipama iz Srbije. U veteranskim kategorijama, Srbija je ostvarila prvo, Slovenija drugo, a Srbija se takođe našla na trećem mestu.

Balkansko prvenstvo okupilo je 132 takmičara iz pet balkanskih država koji su nastupali u 31 ekipi raspoređeni u 4 starosne kategorije. Najbrojnija reprezentacija na takmičenju bila je Slovenija. Takmičari su tokom dva dana morali da savladaju noćnu i dnevnu trku te da rešavaju planinarske testove.

Šampionat je održan pod pokroviteljstvom Balkanske planinarske unije, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog kluba „Tornik“, uz svesrdnu podršku Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

FOTO – PLANINARSKI SAVEZ SRBIJE
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Bronza Petrovića za kraj juniorske karijere

VIKTOR JE VEĆ SENIORSKI PRVAK DRŽAVE

Viktor Petrović, naš vrhunski badminton igrač, osvojio je bronzu u muškom singlu  na  Yonex Estonian Junior 2023 koji je održan od 08. do 10. decembra u Tartu. Ova medalja nije samo još jedan trofej mladog badminton virtuoza, već i simbol završetka njegove izuzetne juniorske karijere.

Viktor je svoj put ka bronzanoj medalji započeo pobedom nad Simom Sarseom iz Estonije (21:9, 21:10), a borbeni duh pokazao je i u narednom meču protiv Ukrajnica Vladislava Stepančeka (21:6, 21:13). Sjajnom igrom leteo je Viktor do četvrt finala gde se sastao sa francuskim igračem Orfeom Kueton-Boisouem i ponovio svoj trijumf rezultatom 21:9, 21:9. U dramatičnom polufinalnom meču, Petrović je pružio sjajan otpor Holanđaninu Adithu Kartihejanu Priji, ali je sreća u drugom setu prevagnula u korist prvog nosioca na tuniru, te je Petrović takmičenje završio na trećem mestu (21:15, 24:22).

Ovo je poseban trenutak za mene. Završiti juniorsku karijeru osvajanjem bronze na ovako prestižnom turniru je nešto što ću zauvek pamtiti. Hvala svima koji su me podržavali tokom svih ovih godina, mom treneru Draganu Antiću i Badminton savezu Srbije koji je nama igračima omogućio da se razvijamo i budemo deo međunarodne badminton scene„, izjavio je Petrović.

Tokom svoje juniorske karijere, Viktor je beležio izuzetne rezultate i osvajao brojne medalje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Posebno se istakao i na ovogodišnjem juniorskom državnom prvenstvu, osvojivši zlato u čak tri konkurencije. Njegov partnerstvo sa Anđelom Vitman na Evropskom prvenstvu za juniore 2022. godine u Beogradu rezultiralo je impresivnim petim mestom, dodajući još jedan sjajan trenutak u njegovu bogatu sportsku karijeru. Viktor je obezbedio mesto i u razvojnom programu OKS osvajanjem bronzane medalje 2021. godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Učešće na Yonex Estonian Junor 2023 označilo i prelazak osamnaestogodišnjeg Viktora Petrovića u seniorsku arenu, gde već zauzima poziciju aktuelnog seniorskog državnog prvaka. Završetak jedne epohe i prelazak u seniorsku kategoriju, za Petrovića označava i korak ka novim izazovima i zrelijim badminton borbama.

Sada se okrećem novim izazovima u seniorskoj konkurenciji i uzbuđen sam zbog onoga što me čeka„, zaključio je Petrović za kraj.

FOTO – BADMINTON SAVEZ SRBIJE
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu