Connect with us

Hronika

Sprečen pokušaj krijumčarenja narkotika na Horgošu – droga bila sakrivena u mašinici za punjenje cigareta

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja narkotika, koji su između ostalog bili skriveni i u jednoj mašinici za punjenje cigareta.

Nesvakidašnji pokušaj skrivanja droge otkriven je kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao putnički kombi stranih registarskih oznaka, kojim je iz Makedonije ka Nemačkoj putovalo ukupno sedam putnika.

Prilikom susreta sa carinicima svi su rekli da nemaju ništa da prijave, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga koja je ipak usledila, carinici su u jednoj od torbi naišli na mašinicu za motanje cigareta, u kojoj su umesto uobičajenog duvanskog punjenja pronašli pakovanje praškaste materije nalik na heroin.

Daljom kontrolom je u rezervnoj košulji jednog od dvojice vozača pronađena i bočica ispunjena gustom tečnošću, za koju postoji sumnja da se radi o tečnom metadonu.

Otkrivenu drogu su zajedno sa 37-godišnjim muškarcem preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

 

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Vozio auto-putem u suprotnom smeru, bez dozvole: Crnogorcu (19) oduzet automobil

pol
MUP

Devetanestogodišnji državljanin Crne Gore isključen je sinoć iz saobraćaja nakon što se isto veče oko 22 časa, na prilaznom kolovozu auto-puta Beograd-Niš, na teritoriji Zvezdare, kretao automobilom u zabranjenom smeru.

Kontrolom je utvrđeno da vozač nema vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju vozila.

On je istog dana u prepodnevnim satima, u Novom Beogradu, takođe isključen iz saobraćaja i sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 120.000 dinara.

Devetnaestogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije, dok je vozilo kojim je upravljao privremeno oduzeto radi vršenja provera.

Nakon isteka mera zadržavanja on je priveden sudiji Prekršajnog suda u Beogradu koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu