Povežite se sa nama

Kultura

Spektaklom na Kolarcu zatvoren 22. Guitar Art festival

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Svetska premijera spektakularnog koncerta pod nazivom “Recuerdos de Belgrado”, kubansko-nemačkog kompozitora i gitariste Hoakina Klerča, uz Simfonijski orkestar RTS-a, svečano je zatvorila 22. Guitar Art festival (GAF) u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Koncert za klasičnu gitaru i simfonijski orkestar pod supervizijom dirigenta maestra Bojana Suđića predstavlja specifičnost tog projekta, jer je pisan prema narudžbini od same direkcije festivala.

Direktor GAF-a Boško Radojković je na zatvaranju ove muzičke manifestacije istakao upravo tu činjenicu da se prvi put u istoriji festivala dešava svetska premijera koncerta koji je komponovan specijalno za ovu priliku, što predstavlja veliku privilegiju.

Na 22. izdanju GAF-a tokom pet večeri bilo je izvedeno osam koncerata sa dosta master klas radionica i drugog zanimljivog pratećeg programa.

Osim Kolarca i Kombank Dvorane, veći deo koncerata odvijao se na sceni Doma omladine gde su nastupali još i ruski gitarista Nikita Koškin sa srpskom koleginicom Amaliom Miler, portugalski umetnik Ruben Betenkort, domaći mladi talenti u duetu Vuk Vukajlović i Nikola Jelačić, kao i izraelski virtuoz Tal Hurvic.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu