Povežite se sa nama

Kultura

Španski tinejdžeri dobijaju po 400 evra koje će trošiti na kulturu

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Španski premijer Pedro Sančez najavio je da će 2022. godine tinejdžerima koji napune 18 godina biti dodeljena kulturna propusnica vrednosti 400 evra za potrošnju na kulturne sadržaje kao što su knjige, koncerti i ulaznice za bioskop.

Otprilike 500.000 španskih tinejdžera ispunjavaće uslove za kulturnu propusnicu za sledeću godinu koju uvodi špansko ministarstvo kulture i sporta.

To je kao poklon za 18. rođendan i bilo bi mi drago da ga provedu u operi ili na koncertu klasične muzike – objašnjava španski ministar kulture Miguel Iceta Lorens.

Prilikom najave tog poteza, premijer Sančez rekao je da će se tom merom olakšati pristup mladim ljudima kulturi, a ujedno će se pomoći i španskoj kulturnoj industriji, koja je finansijski nastradala tokom pandemije Covid-19.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Predstava „Čarobnjak iz Oza“, sa Sanjom Marković u glavnoj ulozi Doroti, biće premijerno izvedena danas u 20 sati, na 72. rođendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

Marković je rekla agenciji Tanjug da „apsolutno može da se poistoveti svaka devojčica“ sa likom Doroti, koju će igrati u predstavi za koju je Aleksandra Glovacki napisala tekst po motivima romana „Čarobnjak iz Oza“ Lajmana Frenka Bauma (1895-1919).

Doroti je divna devojčica! Obožavala sam i sada obožavam „Čarobnjaka iz Oza“! To mi je omiljena priča i film. Ali to nisam koristila (u radu na predstavi). Želela sam sa (rediteljem) Jagošem (Markovićem) da stvorim našu Doroti, da vidim šta je to što mi znači – rekla je Marković.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu