Connect with us

Crna Gora

Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita 1 maj svim građanima Crne Gore

Prvi maj, Međunarodni praznik rada, poznat kao simbol internacionalne radničke i sindikalne solidarnosti, već godinama radnici u Crnoj Gori ne dočekuju dostojanstveno i sa vjerom u bolju budućnost.
Stope nezaposlenosti u proteklom periodu rasle su galopirajućom brzinom, dok su izostajale konkretne mjere za zaustavljanje ovog negativnog trenda. Radnici su često ostajali bez posla i bez mogućnosti da pronađu drugo zaposlenje, a ovo je naročito bilo izraženo tokom trajanja pandemije korona virusa.
Socijalistička narodna partija Crne Gore se zalaže za sprovođenje aktivne politike zapošljavanja kroz otvaranje novih radnih mjesta i povećanje učešća zaposlenih u radno-aktivnoj populaciji, što su ključni preduslovi stabilnog i dugoročnog ekonomskog razvoja.
Ovakva politika mora biti usklađena sa potrebama poslodavaca, ali i sa mogućnostima obrazovnog sistema, kako nam se ne bi dešavalo ono što čemu svjedočimo godinama – da u kontinuitetu fakulteti proizvode kadrove koji nemaju gdje da se zaposle. Na taj način smanjiće se i odliv naših mladih ljudi iz zemlje i njihov sve češći odlazak u inostranstvo.
Posebnu politiku država mora da osmisli i realizuje u odnosu na lica sa faktorom otežane zaposlivosti, osobe sa invaliditetom, lica koja su postala tehnološki viškovi i lica koja su dugo nezaposlena.
Istovremeno, ukazujemo na važnost slobodnog, efikasnog i od političkog uticaja oslobođenog djelovanja sindikata. Oni moraju biti garanti zaštite prava zaposlenih koja su danas, nažalost, značajno redukovana i u velikom broju slučajeva se ne poštuju.
Puno ostvarenje ustavnog principa socijalne pravde je jedno od naših temeljnih programskih načela. Socijalno odgovorna država, privrednici i pojedinci cilj su našeg političkog angažmana, ali i uslov stabilnosti društva i održivog razvoja države.
U tom duhu, Socijalistička narodna partija Crne Gore svim građanima čestita Međunarodni praznik rada i obećava da ćemo učiniti sve da Crna Gora postane istinska država socijalne pravde i poštovanja prava radnika.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket

Crna Gora

Jaz svrstan među top 10 plaža u Evropi

Printskrin YT

Plaža Jaz u Budvi je, prema ocjeni popularnog britanskog portala Beachatlas, jedna od top deset plaža za zabavu u Evropi, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO su kazali da se u članku naslovljenom sa Top 10 Party Beaches in Europe, popularna plaža na budvanskoj rivijeri našla, rame uz rame, sa najpopularnijim plažama Španije, Kipra, Grčke, Hrvatske i Bugarske.

Tekst privlači pažnju atraktivnim fotografijama plaža uz kratke opise i objašnjenja kako doći do njih. Navodi se i da su evropske plaže oduvijek bile odlična mjesta za odmor i zabavu.

Plaža Jaz je duga šljunkovita plaža koja se nalazi nekoliko kilometara od Budve. Nudi veličanstven pogled, čistu plavu vodu i prekrivena je ležaljkama, suncobranima i barovima na plaži. Tu su i svlačionice, tuševi, toaleti i parking, ili baš sve što vam je potrebno za odličan dan na plaži – piše u članku.

To sve, kako je navedeno, čini Jaz jednom od najpopularnijih plaža budvanske rivijere, te domaćinom brojnih koncerata i dešavanja posljednjih godina.

Predstavnik portala Beachtatlas, Davor Pavić, kazao je da je u pitanju specijalizovan portal posvećen plažama.

– Istražili smo svjetske obale kako bi na jednom mjestu skupili najbolje plaže svijeta. Između ostalog, pitali smo se koje su to najbolje party plaže u Evropi, napravili istraživanje i sastavili listu, na kojoj je Jaz na sedmom mjestu – saopštio je Pavić.

Na prvom mjestu je Playa d’en Bossa na Ibici, na drugom atraktivna plaža Zrće na hrvatskoj obali, a tu su i plaže Paradise i Paraga na Mikonosu, neobična plaža Nissi smještena u blizini kiparskog ljetovališta Aja Napa, kao i Centralna plaža u Bugarskoj, koja predstavlja oličenje noćnog života i nezaboravnih žurki.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu