Povežite se sa nama

Filmovi

Slobodna zona organizuje projekat „Svetlost svitaca“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Filmski festival Slobodna zona pozvao je srednjoškolce iz Srbije da budu deo projekta Svetlost svitaca, koji ima za cilj da mladima ukaže na jednu od lokacija Holokausta u Evropi – Staro Sajmište.

Projekat takođe ima za cilj da mlade u Srbiji i upozna sa istorijskim dešavanjima na ovom lokalitetu i istakne značaj i neophodnost kulture sećanja.

Na osamdesetu godišnjicu od osnivanja Logora Staro Sajmište, šesnaest srednjoškolaca će, od kraja jula do početka avgusta, zajedno sa istoričarima i umetnicama iz Srbije i Nemačke, kroz radionice osmisliti i kreirati nov multimedijalni sadržaj koji će biti integrisan u mobilnu aplikaciju i virtuelnu turu kroz Staro Sajmište.

U okviru pet radionica polaznici će zajedno sa istoričarima i četiri umetnice iz Nemačke i Srbije u malim grupama osmišljavati, snimati i montirati audio-vizuelne kolaže, pisati tekstove, igrati dramske scene, izvoditi performanse i projektovati svetlosne instalacije i intervencije u prostoru i kroz njih rekonstruisati istoriju Starog Sajmišta kao mesta stradanja ali i mesta sećanja i nade za budućnost.

Preduslovi za učešće u programu su odgovarajući uzrast (srednjoškolci), motivisanost za kreativnu razmenu i umrežavanje, želja za upoznavanjem vršnjaka sličnih interesovanja iz Srbije, dobro poznavanje engleskog jezika, potpisana saglasnost roditelja za učešće u projektu (za maloletna lica).

Prijave su otvorene do 21. maja u 18 sati na sajtu Slobodne zone.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na coordinator@freezonebelgrade.com ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

(Headliner)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Novi trejler za sinhronizovanu animaciju „Nepopravljivi Ron“

Objavljeno

on

Nepopravljivi Ron / Foto: Promo

Pojavio se i novi trejler za sinhronizovanu animaciju kuće 20th Century Fox „Nepopravljivi Ron“ koju ćemo gledati u bioskopima od 21.oktobra.

Jedanaestogodišnji dečak shvata da se njegov prijatelj robot pokvario, pokušavajući da mu pomogne otkriva svet u kome roboti koji hodaju i govore mogu da budu deci dobri prijatelji. Priča prati avanture koje prevazilaze sve predrasude i dokazuju da  konekcija koju dečak ima sa uređajem može biti istinsko prijateljstvo.

Nepopravljivi Ron / Foto: Promo

Atmosferi digitalnog sveta koja preovlađuje u animaciji definitivno je doprinelo doba u kome je film nastao: „Ceo film smo napravili od kuće. Imamo više od 250 zaposlenih u Loksmitu koji su Rona napravili u potkrovlju i dnevnoj sobi, imali smo predloge o kojima smo odlučivali preko zuma“, istakla je autorka i producentkinja animacije Sara Smit.

Nepopravljivi Ron / Foto: Promo

Takođe, prema kreatorki Sari Smit u film je utkano i simbolično značenje zbog izolacije i zaključavanja koje smo svi iskusili tokom protekle godine: „ Zloća iz filma kaže da treba da ostanemo kod kuće zalepljeni za ekrane i da ne treba da se viđamo. Naravno, za svu decu je preko potrebno da izlaze napolje i da se druže. Tako da je ovaj naš film zapravo dirljiva priča o tome kako odnosi ne treba da budu potpuno preneseni onlajn, jer tamo nemate sve ljudske posebnosti, potrebno je da ulažete trud da biste imali lepu komunikaciju“.

Nepopravljivi Ron / Foto: Promo

Posebno je zanimljiva činjenica da je muzičar i bivši član grupe One direction, Lijam Pejn za potrebe filma snimio pesmu „Sunshine“.

Sinhronizovanu animaciju poznate kuće Tventi senčri studio (20th Century Studio) „Nepopravljivi Ron“ u bioskopima širom Srbije publika može očekivati od 21. oktobra.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu