Connect with us

Kultura

Slobodanu Markoviću dodeljena nagrada „Darko Kraljić“

Foto: Pixabay

Prestižna nagrada „Darko Kraljić“ za muzičko stvaralaštvo/ životno delo u domenu popularne muzike za 2022. godinu, dodeljena je kompozitoru Slobodanu Markoviću.

Tu odluku je donela stručna komisija Udruženja kompozitora Srbije u sastavu Rade Radivojević, predsednik i kompozitori Žarko Dančuo, Jovan Maljoković, Vladan Vučković – Paja i Dragoljub Ilić.

Slobodan Marković, kompozitor, aranžer, producent i pijanista je od početka svoje bogate karijere pokazao da se radi o višeslojnoj muzičkoj ličnosti.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Predstava „Gubitnik“ večeras u Solunu

Foto: Pixabay

Predstava „Gubitnik“ rediteljke Nataše Radulović biće izvedena danas na 58. Dimitria festivalu u Solunu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

Spoj male tragedije Aleksandra Sergejeviča Puškina o Mocartu i Salijeriju i romana Tomasa Bernharda o muzici, genijalnosti, zavisti, teroru uspeha i lakoći neuspeha premijerno je izveden na sceni Studio JDP 27. maja.

U predstavi igraju Joakim Tasić, Lenka Petrović, Stojša Oljačić i Teodor Vinčić, a prevodioci su Zlatko Krasni i Ivan S. Šajković, saopštio je JDP.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu