Connect with us

Ostali Sportovi

Školarci uživali na Malim olimpijskim igrama

BEOGRADSKA ASOCIJACIJA ZA ŠKOLSKI SPORT NASTAVLJA SA IZNENAĐENJIMA

Na red su došle Male olimpijske igre, tradicionalno takmičenje za učenike sportiste, prvog, drugog i trećeg razreda Osnovnih škola.
Klinci su uživali na poligonima, družili se sa poznatim glumcima Slavišom Čurovićem i Isidorom Građanin, a medalje su delili i tv voditeljka Sanja Batar, predstavnik Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Novica Todosijević i predstavnici asocijacije Nemanja Radović, Vladimir Tica, Marko Vujadinović, Slobodan Đurić, Momčilo Stanojković i Goran Ivković.
Takmičenje je trajalo od 10.00 do 16.00 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, a najbolji sportisti plasirali su se na regionalno takmičenje, koje će se održati u organizaciji Saveza za školski sport Srbije.
– Kada vidim da ova deca uživaju, kada vidim osmehe i gradu, to je nešto najlepše. Bravo za Beogradsku asocijaciju za školski sport, samo tako nastavite. Deca nastupaju u raznim sportovima, a pritom im je sve besplatno. I koleginica Isidora je baš oduševljena i početkom juna jedna čekamo da gledamo takmičenje mladih u igri Između dve vatre – poručio je Slaviša Čurović, poznati srpski glumac.
U asocijaciji najavljuju nove aktivnosti. Uz pomoć gradskog sekretarijata za sport i omladinu sprovodi se puno besplatnih programa namenjenih osnovcima i srednjoškolcima. U junu u Hali Master održaće se omiljeno takmičenje osnovaca – igra između dve vatre. Nastavljaju se aktivnosti sa Udruženjem sportskih novinara Beograda u programu „Slušaj o sportovima koje voliš, upoznaj poznate“. U planu su nove aktivnosti oko bezbednosti mladih na internetu i u saobraćaju.
– Nema stajanja za nas. Tu smo da deci iz svih opština Beograda, učinimo da uživaju u sportovima koje vole, ali i da se edukuju o raznim temama. Vatrene lopte, kako je mi zovemo, ili igra između dve vatre je nešto zaista posebno i sprema se spektakl za početak juna. Uključeni smo u manifestaciju Beogradski dani porodice, koje će se u toku juna održati u centru glavnom grada. Deca su naša budućnost, a porodica stub svega – istakao je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport.
FOTO – BEOGRADSKA ASOCIJACIJA ZA ŠKOLSKI SPORT
A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Sarana i Predke u narednom periodu nastupaju za Srbiju

MLADI RUSKI ŠAHISTI BIĆE OGROMNO POJAČANJE ZA NAŠU SELEKCIJU

Šahisti sa teritorije bivšeg SSSR-a decenijama unazad nastupaju za mnoge zemlje širom sveta, a sada se desilo da će neki od mnogobrojnih odličnih velemajstora igrati pod srpskom zastavom.

U pitanju su dva igrača iz top 50 na svetu – Aleksandar Predke i Aleksej Sarana.

Početkom marta 2023. godine, velemajstor Aleksandar Predke (29, rejting 2685) je postao novi član Šahovskog saveza Srbije!

Odluka da Šahovski savez Rusije promeni kontinent i iz Evrope predje u Aziju, ubrzala je proces prelaska velemajstora Predkea iz Rusije u Srbiju. Da je reč o nečemu veoma značajnom za razvoj srpskog šaha, prepoznala je i Vlada Republike Srbije koja je na jednoj od svojih nedavnih sednica dodelila državljanstvo Republike Srbije velemajstoru Predkeu.

Već duže vreme velemajstor Predke živi u Beogradu i redovan je učesnik turnira u Srbiji. U poslednjih godinu dana odigrao je tri najveća open turnira u Srbiji (Srbija Open, Paraćin Open i Memorijal Svetozara Gligorića – pobednik turnira), kao i dva najznačajnija brzopotezna turnira (Blic Gliga 100 i memorijal Mome Vučićevića).

Krajem aprila 2023. godine, FIDE je pozitivno odgovorila na zahtev Šahovskog saveza Srbije i potvrdila prelazak velemajstor Alekseja Sarane na srpsku rejting listu.

Aktuelni seniorski šampion Evrope, Aleksej Sarana (23, rejting 2685), je postao novi član Šahovskog saveza Srbije i na svim budućim turnirima nastupaće pod srpskom zastavom.

Već više od godinu dana velemajstor Sarana je stanovnik Beograda i redovan je učesnik turnira u Srbiji. Na nedavno održanom brzopoteznom turniru “Blic Gliga 100” posvećenom 100 godina rođenja Svetozara Gligorića osvojio je prvo mesto.

Aleksej Sarana je rođen u Moskvi, a Aleksandar Predke u Toljatiju. Obojica su po nacionalnosti Rusi.

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu