Connect with us

Kultura

Singlom “Jednog dana” Sopot najavljuje novi album

Foto: Play Team

Banjalučki bend Sopot objavio je novi singl pod nazivom “Jednog dana” kojim ujedno najavljuje predstojeće, četvrto studijsko izdanje.

Prvi singl sa budućeg izdanja dobio je i spot koji je uradila Tajana Dedić Starović i u kojem je glavna uloga pripala glumici Nikolini Friganović. Pesma je snimana u Beogradu u studiju Siena Voje Aralice, a morale su da prođu skoro dve godine i da se “poklope sve kockice”, kako bi ugledala svetlo dana.

Još pre pandemije, 2-3 godine zaredom bili su redovno ispred konzulata ogromni redovi ljudi koji apliciraju da trajno odu odavde. Šetajući kroz grad, stalno sam nailazio na te kolone kako čekaju, što mi nikako nije prijalo – taj odlazak ljudi. To me je “bacalo“ u depresiju, tako da se to kuvalo u meni i na kraju sam shvatio da je, kao i uvek, da ne ostane u meni i da me ne truje, najbolje izbaciti sve kroz pesmu – rekao je o inspiraciji frontmen benda Petar Topalović koji je autor muzike i teksta, dok aranžman potpisuju i ostali članovi Sopota zajedno sa Vojom Aralicom.

Sopot je svoj muzički put počeo sa elektronikom, ali trenutno podržavaju trend vraćanju organskom zvuku, što se oseti i u novoj pesmi.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Zoran Knežević izabran za novog predsednika SANU

Skupština Srpske akademije nauka i umetnosti izabrala je astronoma Zorana Kneževića za novog predsednika akademije SANU.

Knežević je dobio glasova 75 u odnosu na 33 svog protiv kandidata kompozitora Svetislava Božića.

Knežević je astronomiju diplomirao Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu 1972, magistrirao 1976. i doktorirao 1989. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu