Connect with us

Hronika

Serijski silovatelj izašao iz zatvora – Igor Milošević (44) na slobodi posle 15 godina

Foto: Printscreen Instagram / 192_rs

Serijski silovatelj Igor Milošević (44), iz Beograda, odslužio je kaznu za niz silovanja i razbojništava koje je počinio 2007. godine i pušten je na slobodu. Reč je o višestrukom povratniku i sasvim je izvesno da će opet napadati žene, zbog čega je pod nadzorom policije.

Milošević, koji danas ima 44 godine, izašao je na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007! Ovaj nepopravljivi manijak prvi put je silovao kad je imao samo 14 godina i do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka!

Na društvenim mrežama danas se pojavila fotografija od ranije, a korisnici je šeruju i upozoravaju sve na njega. Sada se, međutim, pojavila i fotografija upozorenja koja je nastala pre nekoliko dana a za koju se veruje da se na njoj nalazi baš Igor Milošević!

On se dosta fizički promenio, reč je o tamnoputom muškarcu, visokom oko 175 centimetara, snažnije građe.

Ovaj beogradski manijak, kako su ga mediji prozvali, silovao je prodavačicu u butiku na Vračaru, a dan kasnije na Voždovcu napao radnicu optičarske radnje. Inače, radi se o serijskom silovatelju koji je i pre ovih zločina takođe u Beogradu za samo 3 dana silovao i napao devet devojaka!

Na ulicama prestonice je vladala opšta panika, naročito među ženama i prodavačicama u buticima, a uznemireni građani su svaku sumnjivu mušku osobu prijavljivali policiji sve dok manijak nije završio iza rešetaka što se dogodilo u septembru 2007. godine.

Telefon 92 se tih dana usijao od poziva građana koji su primetili „beogradskog silovatelja“. Uznemirene prodavačice oprezno su posmatrale svakog sumnjivog muškarca koji bi ušao u njihovu radnju. Iz sata u sat, policija je legitimisala prolaznike na ulicama.

Milošević je pre poslednjeg hapšenja već dva puta bio osuđivan zbog silovanja. Poslednji put je izašao iz zatvora 25. avgusta 2007. godine, a posle samo 23 dana na slobodi, on je nastavio da napada i siluje.

– Milošević je seriju silovanja izvršio kada je imao samo četrnaest godina. Za tri dana podigao je Beograd na noge. Način napada isti je kao i u poslednja dva slučaja, najčešće je napadao prodavačice u buticima. Najgori slučaj bio je napastvovanje maloletne devojčice iz Zvečanske ulice koju je na silu ubacio u automobil, vezao je lisicama i zlostavljao. Tada je za tri dana izvršio četiri silovanja i pet puta je pokušao, ali su devojke uspele da se spasu. Bilo je strašno jer je policija u jednom danu dobijala po tri prijave silovanja. Žene su bile u strahu, a i tada se o njemu izveštavalo na naslovnim stranama – rekao je tada dugogodišnji operativac beogradske policije, prenosi Kurir.

On je rekao i da su tada Miloševića uhapsili tako što mu je policija postavila zamku.

– Uhvatili smo ga uz pomoć jedne poznate beogradske prostitutke, koja je radila u parku kod autobuske stanice, s kojom je Milošević imao seksualni odnos. Zahvaljujući njoj, on se tada našao iza rešetaka. Čak je i ona, koja je važila za jednu od najiskusnijih u tom poslu, rekla da nikada nije videla goreg seksualnog manijaka i bolesnika – rekao je sagovornik, prenosi Kurir.

Milošević je kao maloletnik osuđen i poslat na odsluženje kazne u dom za maloletnike. Podaci o tome kada je tačno izašao iz doma nisu poznati. Zna se da je novu seriju napada ponovo izveo 2001. godine. Tada je napao radnicu u jednom kozmetičkom salonu u Beogradu. U lokal je ušao kako bi, navodno, kupio kremu. Kada mu je ona rekla da je muškarcima zabranjen ulaz, Milošević je zaključao vrata. Uz pretnju nožem devojku je naterao da legne ispod solarijuma. Pošto je uzeo 1.400 dinara i dva mobilna telefona, manijak je devojci naredio da se skine i silovao je.

Sedam dana kasnije, takođe s nožem u ruci, Milošević je ušao i jednu beogradsku knjižaru i od prodavačice zatražio pazar. Pošto je uzeo 500 dinara, devojci je skinuo pantalone i pokušao da je siluje. Devojku je, na sreću, spasla mušterija koja je u tom momentu naišla i zbog koje je Milošević pobegao iz knjižare.

Zbog ova dva slučaja, ali i još jednog pokušaja silovanja i šest razbojništava koja je počinio u tom periodu, Milošević je 7. marta 2002. godine osuđen na zbirnu kaznu od deset godina, odnosno, na šest godina zatvora. Okružni sud tada je kaznu obrazložio činjenicom da je on već bio osuđivan zbog razbojništva, kao i da je nova počinio čim je izašao iz zatvora. On je poslat u Kazneno-popravni zavod „Zabela“ kod Požarevca, 5. decembra 2002. godine, a kao slobodan čovek izašao je krajem avgusta 2007. godine. Milošević je incidente pravio i u zatvoru kada je nožem ranio jednog osuđenika u zatvorskoj trpezariji.

(Kurir.rs/ Espreso, Blic)

I.T.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

Teška krađa u saizvršilaštvu – uhapšena suncokret mafija

Foto: Unsplash

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsili su N.G. (35) iz Novog Sada, M.Š. (36) iz okoline ovog grada, V.Ž. (1990) iz okoline Sombora, J.T. (27) iz okoline Novog Sada i G.R. (51) iz okoline Beograda, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu.

Takođe, po nalogu tužilaštva, policija je uhapsila i A.R. (43) i S. R. (34) iz okoline Zrenjanina, osumnjičene za krivično delo prikrivanje.

Odgovorno lice preduzeća za prevoz robe N.G, kao i četvorica vozača ovog preduzeća M.Š, V.Ž, J.T. i G.R. su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, iz skladišta jedne firme u Zrenjaninu, za dva dana, ukrali 26,5 tona suncokreta, čija se vrednost procenjuje na više od 1.700.000 dinara.

Oni se sumnjiče da su krađu počinili tako što su prilikom merenja suncokreta, putem skrivenog elektronskog uređaja, namestili da vaga pokaže manju težinu od prave.

Suncokret su, kako se sumnja, dali A.R. i S.R. iz okoline Zrenjanina koji se sumnjiče da su ga prodali drugom privrednom društvu, iako su znali da je ukraden.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

(novosti.rs)

I.T.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu