Povežite se sa nama

Ekonomija

Seničić: Po ublažavanju mera u GR, znaće se uslovi za turiste

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Grčka bi trebalo da ove nedelje objavi ublažavanje mera od 19.aprila, posle čega će verovatno biti potpisan sporazum koji će definisati uslove putovanja srpskih turista u Grčku, kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić

Kako je ranije dogovoreno, sporazum će se primenjivati od 14. maja.

Interesovanje za letovanje u Grčkoj naglo je poraslo posle posete grčkog ministra turizma Harisa Teoharisa Srbiji krajem marta, kada je najavljeno da će sporazum biti potpisan u prvoj polovini aprila. Turističke agencije u Srbiji već su počele rezervacije za letovanje u Grčkoj, ali se veće interesovanje turista očekuje posle potpisivanja sporazuma.

Grčki ministar turizma Haris Teoharis u razgovoru za Tanjug pre dve nedelje potvrdio je da će se sve vakcine koje su trenutno u opticaju u Srbiji priznavati prilikom ulaska u Grčku.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • Amazonija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu