Connect with us

Kultura

Sastav Kalem ponovo pred novosadskom publikom 27. septembra

Foto: Promo

Sastav Kalem održaće koncert u novosadskoj Sinagogi, 27. septembra od 20 sati i tom prilikom predstaviti svoj drugi album „Tragom snova i predanja“ nedavno objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Novosadska sinagoga je jedno od najlepših mesta za izvođenje akustične muzike i jedva čekamo druženje sa publikom sa kojom smo prošle godine ostvarili divan kontakt. Očekujemo da i ove godine bude tako. Spremili smo nove aranžmane i pozvali odlične goste samo za ovu priliku. Sinagoga nas kao prostor inspiriše da 27. septembar bude dan kada ćemo razmeniti najfinije emocije sa publikom“ kazao je Stefan Ilić.

Dušan Popović Lipovac je istakao da je lepo uz sebe imati i goste kada nastupaju na velikim scenama.

Ove godine ćemo napraviti svojevrsni omaž tamburi, mada ne kroz klasične tamburaške numere. Miloš Jovanović, fantastični bas primaš sa kojim smo delili scenu u Parizu, odsviraće sa nama vrlo poznatu melodiju koja nije svirana na ovaj način. Tu neće biti tamburi kraj jer će nam se pridružiti i divne devojke iz La Bande, dobro poznate novosadske grupe koje će to veče ukrasiti scenu Sinagoge“ kazao je on.

Miloš Jovanović je svoju tamburašku karijeru započeo kao mlad sa svojim ocem čuvenim Sašom Jovanovićem Faiksom. Trenutno je član velikog tamburaškog orchestra RTV-a.

Tamburaški sastav La Banda, osnovan u Novom Sadu krajem 2013. godine sa željom da na tamburama izvodi različite muzičke žanrove. La Banda je spoj tradicije i mladosti, devojaka i tambura, kroz koju je lirika tambure i melodija ovog podneblja našla put do novih generacija.

Sastav Kalem izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora odevenu u novo ruho, kako bi savremenom slušaocu približila bogato kulturno nasleđe našeg podneblja. U sastavu ovog jedinstvenog ansambla su akademski muzičari – pevač, violinista i kompozitor Stefan Ilić i gitarista i kompozitor Dušan Popović Lipovac. Stil Kalema je zapravo fuzija njihovih individualnih pristupa muzici – Dušan ga obogaćuje prizvukom mediterana i klasične muzike, a Stefan, svojim izvornim stilom pevanja i sviranja,  narodnim duhom naše baštine.

Kalem voli publiku da obraduje i po kojom pesmom iz kraja gde nastupa, pa slušaoci, pored pesama s njihovih do sada objavljenih albuma,  mogu da čuju i neku staru, dobru  vojvođansku melodiju.

Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 14h i online na: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu