Povežite se sa nama

Filmovi

Sarajevo film festival ustanovio nagrade za TV serije

Objavljeno

on

Kosti / Foto: Promo

Sarajevo film festival saopštio je spisak nominovanih za novoustanovljenu nagradu „Srca Sarajeva za televizijske serije“ u kategorijama za najbolju dramsku seriju, komediju, kreatora serije, glumicu, glumca i zvezdu u usponu.

Selekcioni odbor 27. Sarajevo film festivala, koji će biti održan od 13. do 20. avgusta, u konkurenciju za prvu dodelu „Srca Sarajeva za televizijske serije“ uvrstio je 16 serija iz regionalne televizijske produkcije, premijerno prikazanih od 1. septembra 2019. do 31. maja 2021. godine.

Grupa / Foto: Promo

Za najbolju seriju nominovane su iz Srbije „Grupa“, „Klan“, „Porodica“ i „Tajkun“, zatim „Kosti“ (Bosna i Hercegovina i Srbija), slovenačko „Jezero“ i treća sezona „Novina“ iz Hrvatske, dok su za najbolju komediju predloženi srpski „Zlatni dani“ i „Mama i tata se igraju rata“, a iz Hrvatske „Dnevnik velikog Perice“ i četvrta sezona „Crno bijelog svijeta“.

U kategoriji za najbolje kreatore serija nominovani su Uroš Tomić i Dragan Đurković za „Grupu“, Bojan Vuletić za „Porodicu“, Matevž Luzar za „Jezero“, zatim Ivan Đikić, Nebojša Taraba, Miodrag Sila i Dalibor Matanić“ za „Novosti“, kao i Slobodan Skerlić za „Klan“, Dragan Bjelogrlić za drugu sezonu „Senki nad Balkanom“ i Albino Uršić za „Dnevnik jednog Perice“.

Klan / Foto: Promo

Za najbolju glumicu nominovane su Jasna Đuričić („Grupa“), Jovana Stojiljković („Južni vetar“), Mirjana Karanović („Porodica“), Nada Šargin („Kalup“), Nika Rozman („Jezero“), Olga Pakalović („Novine“), Tihana Lazović („Tajkun“) i Jelena Miholjević „Crno bijeli svijet“).

U izboru za najboljeg glumca su Boris Isaković („Porodica“), Dragan Bjelogrlić („Tajkun“), Feđa Štukan („Klan“), Filip Đurić („Grupa“), Goran Bogdan („Močvara“), Jovo Maksić („Kosti“), Sebastian Kavaca („Jezero“) i Zdenko Jelčić („Novine“).

U konkurenciji za „Zvijezdu u usponu“ su Aleksandar Dimitrijević („Klan“), Ivana Zečević („Grupa“), Jana Bjelica („Porodica“), Kaja Šišmanović („Crno bijeli svijet“) i Petar Petkovski (druga sezona svernomakedonske „Porodice Markovski“).

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Zlatni toranj filmu „Najgora osoba na svetu“

Objavljeno

on

Najgora osoba na svetu / Foto: Promo

Na završnoj konferenciji za medije 28. Festivala evropskog filma Palić proglašeni su dobitnici nagrada Zlatni toranj.

Nagade će biti dodeljene za najbolji film, Palićki toranj za najbolju režiju, specijalnog priznanja žirija Glavnog takmičarskog programa, nagrade za najbolji film u selekciji Paralele i Sudari, specijalnog priznanja žirija kritike i nagrade žirija FIPRESCI.

Međunarodni žiri 28. Festivala evropskog filma Palić 2021, je za najbolji film Glavnog takmičarskog programa festivala odabrao ostvarenje „Najgora osoba na svetu“ reditelja Joakima Trira.

Žiri u sastavu: filmski kritičar Klaus Eder (Nemačka), glumica Minja Peković (Srbija), filmski reditelj Jovan Arsenić (Nemačka), filmski reditelj Kristos Nikou (Grčka) i filmska rediteljka Daria Oniščenko (Ukrajina), nagradu Zlatni toranj dodeljuje „za majstorstvo korišćenja svih elemenata kinematografije u dubinskom istraživanju psihologije ljudskih odnosa u savremenom društvu“.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • lager

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu