Connect with us

Ostali Sportovi

Sajam sporta na opštini Savski venac

PRISUTNI PREDSTAVNICI GRADA BEOGRADA

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda u oviru Beogradskih sajmova sporta u DKC „Majdan“ održan je Sajam sporta Opštine Savski venac  u organizaciji Sportskog saveza Beograda, GO Savski venac  i Saveza sportova Savski venac.
Na Svečanom otvaranju manifestacije zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je istakla da će grad Beograd uvek podržati manifestacije koje imaju za cilj da deca provode kvalitetno vreme kao i da budu uključena u sportske aktivnosti  koje doprinose njihovom razvoju. Inače, do kraja godine biće održano ukupno 17 Sajmova sporta. Sve opštine grada Beograda, imaće priliku da predstave sportove sa
njihovog teritorijalnog područja.
Naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović je izrazila zadovoljstvo brojem prisutne dece koji raste iz godine u godinu i izlagača koji predstavljaju prave vrednosti i pružaju priliku deci da se upoznaju sa sportom.
– Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste značajan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama – rekao je Uroš Tripković zamenik predsednika opštine Savski venac u svom uvodnom obraćanju.
Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović su nakon ceremonije otvaranja obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti bavljenja sportom u svakodnevnom životu dece i mladih. Na Sajmu sporta učešće je uzelo šesnaest sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 250 dece iz osam osnovnih škola od prvog do četvrtog brazreda sa Savskog venca. Zainteresovani posetioci su mogli da se oprobaju u različitim sportskim aktivnostima i radionicama kao što su šah, rvanje, ples, mačevanje, tenis. Školarci, koji ove godine uživaju na besplatnim takmičenjima koje organizuje Beogradska asocijacija za školski sport, su imali prilike da učestvuju u takmičenju „Između dve vatre“ i stalnom programu Sajmova sporta „Budi olimpijac“.
Najuspešnija u takmičenju „Budi olimpijac“ je bila ekipa OŠ“Vojvoda Mišić“ a za njima OŠ „Isidora Sekulić“ i OŠ „Radojka Lakić“. Sve tri ekipe su nagrađene sportskim rekvizitima. Učenik 4. razreda drugoplasirane ekipe OŠ „Isidora Sekulić“ Matija Radivojević rekao nam je da je uživao u sportu i igrama, naročito igri memorije „Budi olimpijac“. Iako trenira tenis već četiri godine, svidelo mu se što je mogao da proba i druge sportove na Sajmu i raduje se druženju sledeće godine.
Naredni Beogradski sajam sporta održaće se na opštini Zvezdara, u SRC „Olimp“ u subotu 30.10.2023. sa početkom u 10 sati, a najavljuje se i veliki spektakl na sajmu sporta SSAB na Trgu Republike, opštine Stari grad.
FOTO – GRAD BEOGRAD
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

Bronza Petrovića za kraj juniorske karijere

VIKTOR JE VEĆ SENIORSKI PRVAK DRŽAVE

Viktor Petrović, naš vrhunski badminton igrač, osvojio je bronzu u muškom singlu  na  Yonex Estonian Junior 2023 koji je održan od 08. do 10. decembra u Tartu. Ova medalja nije samo još jedan trofej mladog badminton virtuoza, već i simbol završetka njegove izuzetne juniorske karijere.

Viktor je svoj put ka bronzanoj medalji započeo pobedom nad Simom Sarseom iz Estonije (21:9, 21:10), a borbeni duh pokazao je i u narednom meču protiv Ukrajnica Vladislava Stepančeka (21:6, 21:13). Sjajnom igrom leteo je Viktor do četvrt finala gde se sastao sa francuskim igračem Orfeom Kueton-Boisouem i ponovio svoj trijumf rezultatom 21:9, 21:9. U dramatičnom polufinalnom meču, Petrović je pružio sjajan otpor Holanđaninu Adithu Kartihejanu Priji, ali je sreća u drugom setu prevagnula u korist prvog nosioca na tuniru, te je Petrović takmičenje završio na trećem mestu (21:15, 24:22).

Ovo je poseban trenutak za mene. Završiti juniorsku karijeru osvajanjem bronze na ovako prestižnom turniru je nešto što ću zauvek pamtiti. Hvala svima koji su me podržavali tokom svih ovih godina, mom treneru Draganu Antiću i Badminton savezu Srbije koji je nama igračima omogućio da se razvijamo i budemo deo međunarodne badminton scene„, izjavio je Petrović.

Tokom svoje juniorske karijere, Viktor je beležio izuzetne rezultate i osvajao brojne medalje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Posebno se istakao i na ovogodišnjem juniorskom državnom prvenstvu, osvojivši zlato u čak tri konkurencije. Njegov partnerstvo sa Anđelom Vitman na Evropskom prvenstvu za juniore 2022. godine u Beogradu rezultiralo je impresivnim petim mestom, dodajući još jedan sjajan trenutak u njegovu bogatu sportsku karijeru. Viktor je obezbedio mesto i u razvojnom programu OKS osvajanjem bronzane medalje 2021. godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Učešće na Yonex Estonian Junor 2023 označilo i prelazak osamnaestogodišnjeg Viktora Petrovića u seniorsku arenu, gde već zauzima poziciju aktuelnog seniorskog državnog prvaka. Završetak jedne epohe i prelazak u seniorsku kategoriju, za Petrovića označava i korak ka novim izazovima i zrelijim badminton borbama.

Sada se okrećem novim izazovima u seniorskoj konkurenciji i uzbuđen sam zbog onoga što me čeka„, zaključio je Petrović za kraj.

FOTO – BADMINTON SAVEZ SRBIJE
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu