Connect with us

Književnost

„Sajam knjiga u dvorani“ od 7. do 10. aprila

Foto: Promo

Udruženje građana „Putujuća izložba rukotvorina“ u saradnji sa Kombank dvoranom organizuje “Sajam knjiga u dvorani” u holu Kombank dvorane, od 7. do 10. aprila od 10 do 21 sat.

Kombank dvorana, nekadašnji Dom sindikata, svake godine je ugošćavao izdavače na zimskom i uskršnjem sajmu knjiga, koji su zaista bili tradicionalni omaž domaćim izdavačima i prava poslastica istinskim knjigoljubcima.

„Dobre tradicije treba održavati i podržavati, te su vrata dvorane ponovo otvorena za naše izdavače i ljubitelje pisane reči“, ističu u saopštenju.

Na sajmu će se okupiti predstavnici malih izdavačkih kuća, jer su upravo neki od najvećih bisera domaće, pa i svetske književnosti do publike stigli upravo preko malih izdavača. Publici će se predstaviti:

Leo commerce, Miroslav, Lom, Makondo, Esotheria, Žir, Bedem, Sumatra, Komshe i drugi. Na ovom sajmu će biti mesta i za ilustratore i promocije izdanja. U petak, 08. aprila u 14 časova, zakazana je promocija sabranih dela Stevana Daničića, izdavačke kuće Miroslav. U subotu, 09. aprila, publici će se od 12 – 14 časova predstaviti Žir izdavaštvo sa knjigom „Orkški kuvar“ Ranka Trifkovića i horor edicijom, a od 17 – 19 časova izdavač Bedem predstavlja knjigu „Jezava“ Mladena Milosavljevića i roman „Priče lopova poštenjačine“ Sanje Savić Milosavljević.

Organizatori pozivaju sve da dolaskom na Sajam knjiga podrže male izdavačke kuće “i kroz slova, pasuse i stranice, barem na trenutak „zbrišete“ od realnosti”.

Ulaz slobodan za sve posetioce.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” u Kragujevcu

Foto: Pixabay

U petak, 8. decembra u 18 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a održaće se promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” autorke Snežane Varde.

„Neretko sam upitan da ispričam nešto o Novom talasu. Retko sam imao priliku da sagovornik bude toliko verziran, motivisan i nadasve pripremljen. Kako su se pitanja ređala, tako su se i digresije ušunjavale i vrlo brzo je bilo očigledno da naš prvi razgovor neće biti i poslednji. Meseci su se nizali, a oduševljeni izveštaji sa novih susreta sa akterima su se slivali u ono što će postati ova knjiga. Meni deluje kao da će priča ostati večno nedorečena i upravo zato prija svako novo slovo.Pogotovo ovakvo, studiozno, nepristrasno, otkrivajući nam detalje nepoznate. Brzogutajuće štivo vredno posedovanja!”, kaže o knjizi Ivan Fece Firči (muzičar, Novi Sad).

„Knjiga predstavlja značajan dokument koji stoji kao svedok kulturnog razvoja jedne zemlje koja više ne postoji, a čije generacije i danas stasavaju slušajući tada nastalu muziku, koja i dalje oblikuje ukus i estetiku novih muzičkih stremljenja u Srbiji i regionu”, smatra prof. mas. Aleksandar Sedlar (Fakultet umetnosti, Niš).

„Četiri decenije od pojave Novog talasa, više je nego značajan povod da se kroz ovaj popkulturni fenomen prisetimo najznačajnijih autora i bendova, zaslužnih za formiranje muzičkog pravca koji je u okviru pokreta kultnog statusa, obeležio istoriju muzike i kulture toga doba na ovim prostorima”, naveo je o knjizi Snežane Varde prof. mr Dragan Tomić (Fakultet umetnosti, Niš).

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu