Connect with us

Kultura

Roman „Minotaur“ Nemanje Rotara u izdanju Arhipelaga

Novi roman Nemanje Rotara „Minotaur“ upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga i Gradske biblioteke Pančevo u proznoj ediciji Zlatno runo.

„Minotaur“ je politički triler Nemanje Rotara. Posle nekoliko istorijskih romana koji su se bavili Vizantijom i Balkanom u nekoliko epoha, potom Drugim svetskim ratom, kao i posle veoma čitane romansirane biografije Miroslava Antića „Sutradan posle detinjstva“, Rotar se okrenuo pripovedanju o iskustvu neposredne stvarnosti srpskog društva od devedesetih godina, preko čitavog vremena tranzicije, do naših dana.

Ispunjen napetošću koja je karakteristična za krimi romane, dramatičnim preokretima i ljubavnim zapletima, roman Nemanje Rotara Minotaur je uzbudljiva priča o decenijama koje su pojeli skakavci. Kritički angažovana i bez ikakvog uljuljkujućeg zahteva za istorijskom distancom, roman Nemanje Rotara je knjiga koja se čita u dahu i bez imalo ravnodušnosti.

Romanopisac, pripovedač i esejista Nemanja Rotar (1972) živi u Pančevu. Pored knjige pesama i knjige priča, objavio je tri knjige eseja i šest romana. Njegovi najpoznatiji romani Čuvari Balkana (2002), Poslednja noć na Levantu (2004), Netrpeljivost (2006), Dnevnik ljudoždera (2008), Sutradan posle detinjstva (2014). Romani Čuvari Balkana i Poslednja noć na Levantu objavljeni su, zajedno sa istorijskom novelom „Zlatni rog“, u piščevoj knjizi Poslednji Romeji (2015).

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Umro glumac Rajan O’Nil

Printskrin YT

Američki glumac Rajan O’Nil umro je u 83. godini.

Glumac je umro juče, a vest je saopštio njegov sin Patrik O’Nil na Instagramu.

Rajan O’Nil se proslavio ulogama u filmovima „Ljubavna priča“ i „Beri Lindon“.

Bio je poznat i po vezi sa glumicom Farom Foset koja je umrla 2009.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu