Connect with us

Kultura

Rock opera 5. oktobra u mts Dvorani

Foto: Promo

Nakon prošlogodišnjeg majskog nastupa kada su briljirali u mts Dvorani, na istu scenu – Rock opera vraća se i ove godine!

Vanvremenski, antologijski, svetski, rok hitovi u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpetacijama,  preplaviće dobrim vibracijama mts Dvoranu 5.oktobra s početkom u 20 sati.

Ovaj muzički spektakl  ove godine izvodi se pod nazivom “ROK OPERA – SPECIJAL “, a  organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda;  Hora i Orkestra Opere iz Novog Sada  i mts Dvorane.

Na programu koncerta zastupljeno je  25 muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj  su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo.

Na sceni čak 50 izvođača izvodi muziku : THE DOORS, QUEEN, PINK FLOYD, AC/DC, THE ROLLING STONES, LED ZEPPELIN, DEEP PURPLE , TINE TURNER i drugih grupa i solista. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić i članovi Hora i orkestra Opere SNP  iz Novog

Neobičan spoj klasične rok muzike i gvozdene opere doveo je do toga da muzički spektakl “ROCK OPERA“ već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku. koncept Rok opere je podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila.

Koncert “ROK OPERA  -SPECIJAL “ je specijalno pripremljen koncertni show u povodom 5. godina umetničkog rada novosadske Rock opere i biće predstavljen na Evropskoj turneji planiranoj za 2023. godinu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu