Connect with us

Kultura

Ritam Evrope! i ove godine u Novom Sadu

Foto: Promo

Ritam Evrope! je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.

Ovu manifestaciju SKC Novi Sad organizuje od 2007. godine, a ovo je njeno 15. izdanje.

Ove godine, Ritam Evrope! obuhvata tri događaja:

  1. izložbu fotografija Zorana Trbovića „Drugi ritam“, koja će biti otvorena u četvrtak 4. maja u 19 časova u SKCNS Fabrici. Ulaz za posetioce je besplatan, a postavka će moći da se pogleda do 12. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.
  2. celodnevni progam u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, odnosno novosadskim EU Info Kutkom, 8. maja u SKCNS Fabrici, kada će biti organizovani programi posvećeni stvaralaštvu mladih i mogućnostima za civilno društvo:
  • 16.30 – 18.00 Promocija EU Resurs centra za civilno društvo (Novosadska novinarska škola i BOŠ);
  • 18.30 – 19.30  Koncert orkestra “Dobri ljudi” (deo muzičke radionice ŠOSO “Milan Petrović”) sa gostima iz škole “DEA 2001”, Saranda, Albanija. Susret škola je u okviru programa RYCO;
  • 20h – 21.15  Monodrama “Mulej”, glumice Anice Petrović (prema romanu norveškog pisca Erlenda Lua
  1. muzički program na bini u Limanskom parku, 9. maja, gde će nastupiti ljubljanski rok bend Bogunov, kultni pank bend Paraf iz Rijeke, beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, alternativni rok bend Kanda Kodža i Nebojša iz Beograda, i novosadska kantautorka Dojo. Koncert je besplatan i počinje u 19 časova.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

U Železničkom muzeju otvorena izložba o formiranju muzejskog fonda

Foto: Pixabay

U Galeriji Železničkog muzeja otvorena je izložba „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“, autorke Ivane Radojević Bošković, dipl. istoričara i kustosa.

„Izložbom „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“ predstavljamo proces formiranja muzejskog fonda, u kojem su učestvovali železničari širom Jugoslavije, od prvih izložbi, odnosno prvih izlaganja baštine jugoslovenskih železnica javnosti. Prikazujemo osnivanje Železničkog muzeja 1. februara 1950. godine, kao i radove na obezbeđenju i rekonstrukciji muzejskog prostora. Posebno su izloženi segmenti sa Prve stalne postavke „Kroz istoriju jugoslovenskih železnica“, kojom je Muzej 30. aprila 1953. godine otvoren za širu javnost“, rekla je autorka izložbe.

Prikazane fotografije i izloženi eksponati svedoče o izgradnji jugoslovenskih železnica, radu i životu železničara, arhitekturi železničkih stanica. U Galeriji su postavljena i dela umetnika kojima je železnica bila inspiracija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu