Povežite se sa nama

Društvo

Resavska pećina imala posetioce i preko zime

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Resavska pećina bila je otvorena i imala je posetioce i u toku zime, iako zvanična turistička sezona traje od 1. aprila do 31. oktobra i uprkos pandemiji.

Posetioci su bili iz Srbije i inostranstva, a među posetiocima iz inostranstva najviše ih je bilo iz Ruske Federacije, izjavila je za Tanjug direktorka JP „Resavska pećina“ Ana Nešić Bogdanović

Ona je istakla da je počela da radi i bašta restorana ispred ulaza u pećinu, a razgledanje pećine smanjeno je sa 45 minuta na pola sata, zbog pandemije virusom korona.

Za posetu i razgledanje pećine striktno se primenjuju mere Kriznog štaba Vlade Srbije, istakla je direktorka.

Pećina je otvorena od 8 do 16 sati. Ulaznica za odrasle je 350 dinra, 300 za decu, a za decu do sedam godina 50 dinara.

U sastavu Resavske pećine je i „Avantura park„, za posetioce koji vole adrenalinska uživanja u prirodi.

(RTV)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Covid19

Vakcine Fajzer i Biontek efikasne protiv delta varijante

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer i Biontek veoma je efikasna protiv delta verzije kovida 19, izjavio je zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koronavirus delta je prvi put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija koronavirusa, preneo je Rojters.

„Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta, zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji prevenciji koronavirusne bolesti kovid 19“, rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu koja se, uglavnom, zasniva na vakcinama Fajzer-Bionteka, još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

„Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo prve slučajeve delta varijante u Izraelu – oko 200 takvih – pa ćemo uskoro znati više“, rekla je ona novinarima.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu