Connect with us

Književnost

Razgovor sa nemačkim književnikom Lajfom Rantom

Foto: Promo

Razgovor sa nemačkim književnikom Lajfom Rantom biće održan u Galeriji Artget u sredu, 27. septembra od 19 sati.

Posle velikog uspeha romana Allegro pastell, u Evropi i kod nas, imamo zadovoljstvo da vam predstavimo jednog od najinteresantnijih nemačkih i evropskih autora srednje generacije.

Posle gostovanja na novosadskom Prozafestu, Lajf Rant će razgovarati i sa beogradskom publikom, pre svega o tome zašto je kritika okaraktersala Allegro kao ultimativni milenijalski roman, dok ga on sam vidi kao roman o krizi srednjih godina. Mi iz Bluma ga vidimo kao vesnika sasvim novog književnog izraza i sentimenta u evropskoj književnosti, roman koji postavlja nove standarde u književnom pripovedanju prema kojima će se ravnati budući pisci. Jer niko tako, realistički i poetično u isto vreme, ne opisuje doživljaj sveta mlađih generacija kao što to čini Lajf Rant.

Lajf Rant rođen je u Frankfurtu na Majni 1983. Dosad je objavio romane Planet Magnon (2015), Schimmernder Dunst über Coby County (2011) i Leuchtspielhaus (2009). Dobitnik je Nagrade „Erih Frid” 2016. Rantov roman Allegro pastell je sa oduševljenjem dočekala i publika i kritika, uz ocenu da će se svaki budući nemački milenijalski roman nužno oslanjati na njega.

Rantov roman Allegro pastell u prevodu Slobodana Damnjanovića na srpski objavilo je Blum izdavaštvo.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke!“ u Vulkančiću

Foto: Promo

Vulkančić je objavio sjajnu i drugačiju knjigu, koja ukazuje na važnost brige o zubima kod dece. Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke! edukovaće decu o pravilnom održavanju oralne higijene i njenoj važnosti, kroz deci bliske likove i humoristične događaje.

Takođe će im pomoći da prevaziđu često unapred izgrađeni strah od odlaska kod zubara, pomoću živahno oslikanog lika tetke Milice, stomatologa. Stoga ih na kraju knjige čeka diploma za hrabrost kod zubara!

Pronaći ćete i poster, sa jasno ilustrovanim i opisanim koracima za pravilno i temeljno pranje zuba, koje će deci pomoći da steknu i razviju zdravu rutinu.

Uz knjigu dolazi i Te-Pe četkica za zube za decu, prilagođena uzrastu 3+. Te-Pe četkice su nastale u saradnji sa stomatološkim stručnjacima. Već decenijama unazad ova firma pruža niz proizvoda za interdentalnu higijenu i vodi računa o preventivnoj stomatološkoj zaštiti.

Slikovnicu za decu uzrasta od tri do pet godina Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke! potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu