Connect with us

Književnost

Razgovor o knjizi „Ispod crne duge“

Knjiga izabranih pesama Davida Putnika „Ispod crne duge“, nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga, biće predstavljena na književnoj večeri koja će se održati u četvrtak 27. aprila s početkom u 19 časova u Klubu Doma omladine Beograda.

O pesmama Davida Putnika govoriće Noel Putnik, Željko Hubač i Gojko Božović, dok će Putnikove pesme čitati glumci Igor Filipović i Bojan Dimitrijević.

David Putnik (1972-2011) prerano je preminuli pozorišni reditelj i pesnik. Knjigu njegovih izabranih pesama, kako onih koje je sam pripremio za štampu, tako i onih pronađenih u njegovoj zaostavštini, priredili su Noel Putnik i Nenad Savić.

Pesme Davida Putnika u knjizi „Ispod crne duge“ mogu se čitati kao svedočanstvo vremena u kome su nastale i kao svedočanstvo jedne neobične umetničke i životne avanture koju je oličavao sam pesnik.

Ulaz je slobodan, izbor je jednostavan: ne možete pogrešiti.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Kradljivac duša“ Sebastijana Ficeka u prodaji

Foto: Promo

Vulkan izdavaštvo je pripremilo novi triler maestralnog nemačkog pisca trilera Sebastijana Ficeka „Kradljivac duša“.

Ovaj roman doživeo je veliku popularnost širom Evrope i Azije i preveden je na više od 20 jezika.

Sve se dešava u jednoj noći, na Badnje veče. U luksuznoj psihijatrijskoj klinici u okolini Berlina, dok sneg pada i čini to mesto odsečenim od ostatka sveta, lekari i pacijenti sa užasom shvataju da se manijak koji već dugo teroriše grad nalazi sa njima u zgradi.

O njemu se zna samo da svojim tajanstvenim postupkom izaziva zapanjujuće efekte, slamajući volju svojih žrtava i svodeći ih na puke ljudske ljušture. Kao sablasni potpis, ostavlja za sobom papiriće sa dvosmislenim zagonetkama. Iako svesna da je jedino rešenje da se drže zajedno, ova mala grupa predvođena Kasparom, hospitalizovanim nakon neobjašnjive amnezije koja je potpuno izbrisala sećanje na njegovu prošlost, naći će se pred nečim sasvim neočekivanim.

Dok vreme neumoljivo prolazi, Kasparu se sve češće vraćaju scene iz prethodnog života, koje malo-pomalo bacaju svetlo na njegov identitet i dramatičnu prošlost, terajući ga na šokantno putovanje u mračne dubine psihe.

„Ficekovi trileri oduzimaju dah, puni su neverovatnih obrta“ – Harlan Koben

„Sebastijan Ficek je nesumnjivo jedan od najzanimljivijih pripovedača u svetu trilera. Uvek nam servira intenzivan triler koje je nemoguće odložiti, a ovaj roman nije izuzetak.“ – Karin Sloter

„Kradljivac duša“ je savršen izbor za čitaoce koji uživaju u psihološkom trilerima sa mnogo neočekivanih preokreta.

Sebastijan Ficek rođen je u Berlinu. Radio je kao novinar i pisac za radio i televizijske stanice u čitavoj Evropi. Njegovi romani izuzetno su popularni, jedan je od najuspešnijih pisaca u Nemačkoj. Sa prvim romanom postigao je neverovatan uspeh, skinuvši Da Vinčijev kod sa prvog mesta top-liste.

Vulkan izdavaštvo je objavilo bestseler Igra žmurke istog autora. Takođe, slični naslovi mogu se naći kod Adrijana Makintija.

Triler „Kradljivac duša“ dostupan je na sajtu vulkani.rs.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu