Connect with us

Hronika

Pronađeno 37 paketića sa marihuanom kod maloletnika (13) u Beogradu- uhapšen muškarac (26)

pol
Foto: Unsplash

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu zamenika tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (26) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je na Voždovcu, u automobilu „bmw“ kojim je upravlјao osumnjičeni, pronašla paketić sa bilјnom materijom za koju se sumnja da je marihuana.

Pošto se sumnjalo da je drogu prethodno kupio u jednoj igraonici na Voždovcu, policijski službenici su izvršili pretres tog objekta i kod trinaestogodišnjaka pronašli 37 paketića sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, ručno pravlјenu cigaretu i 10.000 dinara.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da će policija uvek biti tu i učiniti sve da drogu skloni sa ulica, ali da u borbi protiv ovog zla moramo učestvovati svi, kompletno društvo, i maksimalno posvetiti pažnju našim najmlađima, kako ne bi postali žrtve narko-dilera.

– Borba protiv narkotika je naš prioritet i uvek će biti, nikada nećemo stati ili posustati. Hapsićemo ih svuda, a posebnu pažnju posvećujemo mestima gde borave naša deca. Nećemo dozvoliti da im naši mališani budu lak plen, da ubijaju i truju našu decu i uništavaju im budućnost, ali i da ih vrbuju i uvlače u kriminal – poručio je ministar Vulin.

Ministar je još jednom apelovao na roditelјe da obrate pažnju na ponašanje svoje dece, da obrate pažnju na to s kim se druže i gde se kreću i da ne dozvole da im ulica vaspitava decu.

Ponovio je svoj stav da se zalaže da svakom narko-dileru koji proda drogu maloletniku treba suditi za pokušaj ubistva, jer svesno truje i ubija našu decu.

Po nalogu dežurnog zamenika Višeg javnog tužilaštva, Odelјenja za maloletnike, policija će dostaviti izveštaj nadležnom tužilaštvu.

(MUP/I.T.)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Vozio auto-putem u suprotnom smeru, bez dozvole: Crnogorcu (19) oduzet automobil

pol
MUP

Devetanestogodišnji državljanin Crne Gore isključen je sinoć iz saobraćaja nakon što se isto veče oko 22 časa, na prilaznom kolovozu auto-puta Beograd-Niš, na teritoriji Zvezdare, kretao automobilom u zabranjenom smeru.

Kontrolom je utvrđeno da vozač nema vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju vozila.

On je istog dana u prepodnevnim satima, u Novom Beogradu, takođe isključen iz saobraćaja i sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 120.000 dinara.

Devetnaestogodišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije, dok je vozilo kojim je upravljao privremeno oduzeto radi vršenja provera.

Nakon isteka mera zadržavanja on je priveden sudiji Prekršajnog suda u Beogradu koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu