Connect with us

Književnost

Promocija romana „Uvek i samo tvoja“

Foto: Promo

„Uvek i samo tvoja“ jeste roman u čijem se središtu nalaze junakinje čije životne priče na prvi pogled izgledaju tako da bi mogle biti priče svakoga od nas.

Ipak, oslikavajući njihove portrete autorka neprestano suočava snagu ljubavi sa onim što nazivamo usudom ili sudbinom.

Britko pripovedanje, preplitanje fiktivnog sa dokumentarnim, intimnog sa opštim, čine ovu priču autentičnom. Upravo zato one će podstaći čitaoca da još jednom preispita sopstveni odnos prema životu.

Olivera Jovanović ističe da je knjiga nastala u trenucima sopstvenih dramatičnih životnih momenata, kada je bilo potrebno da se suoči sa važnim životnim ulogama: onom koja joj je data po rođenju i onom koju gradi prema sopstvenim izborima i procenama.

„Nije lako okrenuti ogledalo prema neulepšanoj fizionomiji, ali je neophodno ukoliko čovek zaista želi da spozna sebe“, dodatno poručuje autorka i naglašava da roman Uvek i samo tvoja može pomoći čitaocu da u časovima svog „progledavanja“ suzi prostor samoće kojoj je izložen onda kada doživljava slično iskustvo.

Promocija novog romana „Uvek i samo tvoja“ održaće se u Beogradu, u lepom prostoru knjižare Vulkan na Trgu republike broj 5, u utorak 13. decembra, od 19 sati. Književno veče moderiraće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Goli otok -istorija“ večeras u Kolarcu

Foto: Pixabay

Knjiga „Goli otok – istorija“ Martina Previšića biće predstavljena u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini, najavila je izdavačka kuća „Vukotić Media“

Ovo je prva celovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svedočanstava bivših logoraša.

Analizirajući kompleksni sistem logora za internaciju ibeovaca, Previšić je uspeo spojiti naučnu preciznost istoričara s talentom pripovedača, osećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu