Connect with us

Razne vesti

Promocija knjige „Umetnost je naš posao“ u Novom Sadu

Foto: Promo

Vulkan izdavaštvo i Galerija Matice srpske vas s velikim zadovoljstvom pozivaju na promociju knjige istaknute autorke Milene Trobozić Garfild „Umetnost je naš posao“, u četvrtak 31. avgusta na Trgu galerija 1 u Novom Sadu, s početkom u 19 sati.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti. U knjizi Umetnost je naš posao umetnost je upravo osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima, ali kada dođete do poslednje stranice knjige, shvatićete da je uloga umetnosti uvek podjednako važna jer ima snagu preobražavanja ljudskoga duha.

Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – ova knjiga postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Milena Trobozić Garfild diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za glumu, kao i na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za španski jezik i književnost. Radila je kao književni prevodilac, urednik, producent, umetnički direktor, advertajzing i PR menadžer i konsultant. Tokom devedesetih godina bila je jedan od pionira u nezavisnim pozorišnim produkcijama (Zapali me, Iza kulisa). Radila je na mestu PR direktora agencije Saatchi & Saatchi Balkans, kao i na mestu izvršnog urednika časopisa za vizuelne umetnosti New Moment. Autor je knjige Mali saveti za bolji život (Samizdat B92). Producent je višestruko nagrađivanih filmova: Beli, beli svet, Otadžbina, Šavovi. Prevela je sa španskog i engleskog mnoge knjige, od kojih je najznačajnija Ljubav u doba kolere Gabrijela Garsije Markesa. Živi na relaciji Beograd–Vašington.

Knjigu „Umetnost je naš posao“ možete pronaći na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Razne vesti

Objavljene nominacije za nagrade na konkursu MVA 22.23.

Foto: Promo

Regionalni TV festival MVA 22.23 Muzzik Video Awards objavio je nominovane muzičke video spotove u 17 kategorija.

Glasanje je otvoreno do 17.01.2024. i odvija se preko aplikacije Muzzik FM i sajta https://mva22-23.muzzik.tv (svi korisnici registrovani preko aplikacije moći će da glasaju na sajtu)

Još jedna izuzetno plodna video sezona je iza nas. Mnogi nekada novi izvodjači i laureati Muzzik Video Awardsa su postali mainstream, ali su nastavili da i dalje kreiraju sjajne video singlove.

Muzički umetnici i dalje imaju fantastičnu podršku od strane kolega iz filmske i kreativne industrije. Lestvica je svake godine sve više podignuta i na idejno-kreativnom i na produkciono-tehnološkom nivou. Ostaje nada da će i producenti i distributeri dugačkih filmskih i TV formi prepoznati superiornu demostraciju talenta, studenta i mladih autora u radovima koje pratimo na ovom festivalu.

Selekcioni žiri MVA 22.23 je pregledao više od 1.000 video radova iz Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH i Bugarske i nominovao deset ostvarenja po svakoj kategoriji.

Sledi vrhunska zabava za vas i veliko uživanje u muzici i video atrakcijama za sve one koji budu gledali i glasali za najbolje u selekciji MVA 22.23.

Dakle konačni izbor je vaš!

Glasanje je otvoreno do 17.01.2024. i odvija se preko aplikacije Muzzik FM i sajta https://mva22-23.muzzik.tv (svi korisnici registrovani preko aplikacije moći će da glasaju na sajtu)

Svečanu dodelu nagrada će, ekskluzivno moći da prate korisnici aplikacije, a snimak dodele i gledaoci partnerskih nacionalnih televizija.

Radovi su selektovani u kategorijama:

 1. NOVI IZVOĐAČI
 2. EDM
 3. FUSION
 4. GLAVNA ULOGA
 5. HIP HOP
 6. INDIE
 7. KAMERA
 8. KONCEPT I ART DIREKCIJA
 9. KOREOGRAFIJA
 10. MONTAŽA I POSTPRODUKCIJA I FX
 11. VIDEO SA PORUKOM
 12. ANIMIRANI VIDEO
 13. POP
 14. R&B
 15. REŽIJA
 16. ROCK
 17. NAJBOLJI VIDEO

Glasovima gledalaca i korisnika portala i aplikacija MUZZIK, će se za „esnafske“ nagrade (režija, kamera, montaža & fx i art direkcija) priključiti i glasovi profesionalca iz kreativne industrije.

Nove aplikacije MUZZIK FM vam omogućuju da preko njih glasate, ali i da pratite specijalni TV program MVA 22.23, posvećen ovoj manifestaciji, kao i da pogledate nominovane, ali i druge radove omiljenih umetnika.

Skinite besplatnu aplikaciju MUZZIK FM, registrujte se i uživajte na vašim mobilnim telefonima i Android smart TV i Box-ovima. Registrovani korisnici moći će da glasaju i preko sajta.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu