Connect with us

Književnost

Promocija knjige „Rudnik“ autora Miodraga Majića

Foto: Promo

Promocija knjige „Rudnik“ autora Miodraga Majića biće održana pred beogradskom publikom u Dvorani Kulturnog centra Beograda u četvrtak, 22. decembra, od 19 sati.

Tom prilikom, o novoj Majićevoj knjizi govoriće dramaturškinja Milena Bogavac i književnik Filip David. Književno veče vodiće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Povodom predstojeće promocije u Beogradu, Miodrag Majić je poručio:

Knjige pišemo zbog čitalaca, tako da je prilika za susret s njima povodom novog romana uvek mala svečanost. Nakon meseci osamljivanja, sumnji i stvaralačkih uspona i padova dolazi trenutak istine – priča koju ste nosili u sebi rezonuje ili ne rezonuje u drugim srcima. Uveren sam da je reč o neobičnoj priči koja u poređenju s prethodnim pokreće najveći broj pitanja i ostavlja prostor za najveći broj tumačenja.

U središtu knjige „Rudnik“ nalazi se junak koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Kako ovu priču priča iz sanatorijuma, sve što bude kazao biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju. Njegova potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku, i tako konačno došao do istine.

Osnovni motiv na toj slici jeste rudnik, o kome će se ispredati raznolike priče, i stvarne i nestvarne, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim. Saznanja do kojih bude došao promeniće njegov život iz korena i navešće ga na to da preispita sva dotadašnja uverenja o stvarnosti.

Verujemo da poštovaoci Majićevog dela neće ostati ravnodušni čitajući njegov treći roman Rudnik, koji mogu poručiti putem sajta Vulkan izdavaštva – www.vulkani.rs.

Interesovanje za „Rudnikom“ je ogromno, s obzirom na to da je od Sajma knjiga u Beogradu dosad odštampano 20 000 primeraka.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Goli otok -istorija“ večeras u Kolarcu

Foto: Pixabay

Knjiga „Goli otok – istorija“ Martina Previšića biće predstavljena u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini, najavila je izdavačka kuća „Vukotić Media“

Ovo je prva celovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svedočanstava bivših logoraša.

Analizirajući kompleksni sistem logora za internaciju ibeovaca, Previšić je uspeo spojiti naučnu preciznost istoričara s talentom pripovedača, osećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu