Connect with us

Kultura

Promocija knjige „Čovek patka“ u Novom Sadu

Foto: Promo

Promocija knjige „Čovek patka“ održava se u ponedeljak 26. septembra 2022. godine sa početkom u 20 sati, na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Okupljenima će se obratiti neki od inetrvjuisanih čije su priče objavljene u knjizi.

Veče će obeležiti i nastup novosadskog gudačkog kvarteta TAJJ koji će izvesti klasičan pank u aranžmanima kompozitora Ljubomira Milanovića.

Pozivamo vas da dođete i čujete one koji su, svako na svoj način, doprineli da se priča o panku u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji pojavi pored Rijeke i Ljubljane, i u Novom Sadu.

Kako nagoveštava priređivač ,,u ovoj knjizi svaki od intervjuisanih 12 aktera daje nov ugao gledanja na vreme koje se, iz ove perspektive, može okarakterisati najpre kao bezbrižno i plodno, vreme jednakih mogućnosti za sve koji su želeli nešto da urade i da se ostvare – vreme kada se znanje cenilo, iskustvo nagrađivalo, a neposlušnost kažnjavala“.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu