Connect with us

Kultura

Promocija CD izdanja „ROCK OPERA – Oni Što Grabe Meso Sa Stola”

Foto: Promo

Promocija CD izdanja „ROCK OPERA – Oni Što Grabe Meso Sa Stola” Jovana Petrovića biće održana u četvrtak, 17. novembra u 18 sati u Multimedia Music Record Store (Sremska 2).

Na promociji će govoriti autor Jovan Petrović, direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović, kao i učesnici na projektu Nataša Petrović Đurendić i Petar Starčev.

Projekat „ROCK OPERA – Oni Što Grabe Meso Sa Stola” je napravljen po ideji Jovana Petrovića, a na stihove Bertolta Brehta. Muzika Jovana Petrovića zajedno sa Brehtovom umetničkom genijalnošću koja jednom rečju daje težinu celokupnom delu, gradi jednu anti-ratnu priču, takoreći opštu priču protiv nasilja.

Živimo u vremenu u kome je ova tema jako aktuelna, tako reći svakodnevna. Fenomen koji se pojavljuje u ovom delu je takav da posmatrajući početak XX veka koji je proizveo neviđeno nasilje u dva svetska rata ima istu poruku i danas. Svedoci smo globalnog nasilja u vidu takozvanog terorizma koji proizilazi iz munjevitog tehnološkog napretka koji omogućava lako organizovanje tih pogubnih ideja. Može se reći da ovo delo pod nazivom ”Oni Što Grabe Meso Sa Stola” u potpunosti objašnjava taj fenomen kako sa pesničke strane Bertolta Brehta tako i sa muzičke strane Jovana Petrovića. Treba naglasiti da je Breht u svom ne malom umetničkom opusu postavio takoreći temelje filozofije takozvanog urbanog društva iz kojeg proizilazi više fenomena u budućnosti, a jedan od njih je i Rock’n’Roll.

Samo delo je koncipirano na takav način, koji sublimira više žanrovskih stilova i određenja. Taj postupak pojačava utisak kod slušaoca u odnosu na određenje ugla gledanja na istu stvar. Samim tim se dobija utisak celovitosti ideje o kojoj se radi, a to naravno omogućava način sa kojim je autor pristupio delu. A to je: sublimirani oblik stihova, muzike, ritma i aranžmana pod žanrovskim nazivom Rock Opera.

Muzika je napravljena za 20 pesama, one su međusobno povezane tako da se stiče utisak celine. Sami songovi su tako snimljeni da mogu da se slušaju i pojedinačno.

U stvaranju projekta učestvovali su: Nataša Petrović Đurendić (izvikivačica), Tamara Dulić (pevačica), Petar Starčev (bas gitara), Marko Vešović (solo gitara), Aleksandar Bojanić (Positive family studio Novi Sad), Saša Lokner (producent) i Jovan Petrović (autor, producent, vokal, bubanj, aranžmani).

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzička industrija 8 – Ana Stanić

Na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music možete da pogledate osmu epizodu podkasta „Muzička industrija“.

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gošća osme emisije je izvođač i predsednik MIMA Ana Stanić.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu