Povežite se sa nama

Kultura

Prolećna izložba u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”

Objavljeno

on

Prolećna izložba Udruženja likovnih umetnika Srbije pod nazivom Nevidljivi portret biće održana od 13. maja do 4. juna u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”.

Ovogodišnji koncept Prolećne izložbe osmislile su Milica Ivić i Irena Ristić u saradnji sa Umetničkim savetom ULUS-a.

Na ovogodišnjoj Prolećnoj izložbi učestvovaće više od 80 umetnica i umetnika, selektovanih na osnovu konkursa i po pozivu kustoskinja.

Izložba će biti organizovana u mraku ili polumraku, svakako u vanrednim okolnostima posle požara u Paviljonu, a pre njegove rekonstrukcije. Umetnici su bili pozvani da odgovore na krajnje jedinstvene tehničke mogućnosti izložbenog prostora, kao i da kroz proces zajedničkog postavljanja izložbe i uspostavljanjem odnosa između radova formiraju krajnji ishod izložbe.

Kako vreme postavke bude odmicalo, svetlosna dinamika u prostoru će biti prilagođavana radovima i kreiranoj celini. Na ovaj način, sam proces postavke biće uključen u koncept izložbe, izložba će postati događajna, a publika će moći uživo da je prati i eventualno u njoj sudeluje.

Počev od 13. maja, umetnici, publika i organizatori će se svakog dana od 16 do 18 sati okupljati da prave zajedničku postavku.

Kako je saopšteno, nema zacrtanih pozicija, nema najboljih niti najgorih mesta za radove, nema diskrecionih ovlašćenja niti tuđih imperativa. Sve je predmet dijaloga. I odnosa, dakako. Biće to prilika da se zajednički razmotre relacije koje se prave u prostoru umetničke produkcije, da se ispita kako vidimo sebe u tom prostoru i kako vidimo jedni druge.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Izložba „Naša prava na našim rečima“ od 29. jula u Zrenjaninu

Objavljeno

on

Foto: Promo

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba posvečena ljudskim pravima „Naša prava na našim rečima“, koja se organizuje u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji.

Posetioce očekuje trideset grafičkih radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello.

Izložba „Naša prava na našim rečima“ omogućava da se na jednostavan i dostupan način upoznaju ljudska prava, koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama.

Njena estetika dozvoljava da deca, mladi ili bilo koja osoba koja je zainteresovana može da razume značenje 30 članova koji čine Univerzalnu deklaraciju, uz prijatne i ilustrativne grafike.

Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Izložba traje od 29. jula do 11. avgusta. Otvaranje je zakazno za četvrtak, 29. jula u 19 časova.

Publici će se obratiti predstavnici meksičke ambasade, gradske uprave i zrenjaninskog Kulturnog centra a program otvaranja emitovaće se uživo i na Fejsbuk stranici Kulturnog centra Zrenjanina.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu